Baka Bana. Baka bana is een Surinaams-Javaanse lekkernij en is in Suriname een geliefde snack. Het wordt gegeten met pindasaus.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 25 minuten min
Gang Bijgerechten, Tussendoortje, Zoete lekkernijen
Keuken Caribisch
- 2 bakbananen
- 100 gr zelfrijzend bakmeel
- 2 el rietsuiker
- 100 ml koolzuurhoudend water
- zonnebloemolie
Meng het zelfrijzend bakmeel met de suiker in een beslagkom.
Voeg daar beetje bij beter water met bubbels aan toe zodat het beslag niet gaat klonten. Het beslag moet niet te dik, maar ook niet te dun zijn.
Schil de bakbananen, halveer ze en snijd ze in de lengte in vier plakken.
Verhit in een wok of bakpan een laag zonnebloemolie. De olie moet 180˚C zijn.
Doop de bananen in het beslag en bak ze in de olie. Zet het vuur dan iets later en bak ze ongeveer 5-7 minuten.
Pas op: door de suiker in het beslag kunnen de bananen erg donker worden. Bak niet alles tegelijk, maar in porties.
Haal de gebakken banaan uit de olie en laat uitlekken op een bord met keukenpapier.