Ga terug
–+ servings
Baileys ijs. Dit ijs is zo simpel te bereiden en o zo lekker. Ik heb zelf de Baileys likeur gemaakt, maar je kunt ook een fles uit de winkel gebruiken.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 6 uur 10 minuten
Gang Nagerechten
Keuken Engels
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 500 ml slagroom
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 4 zakjes instant espressopoeder
  • 1 flinke scheut Ierse whisky
  • 50 ml chocoladesiroop

Instructies
 

  • Klop met de mixer de slagroom, gecondenseerde melk en koffiepoeder in een grote schaal (net niet helemaal) stijf.
  • Giet er dan een flinke scheut whiskey bij en meng dit door de slagroom. Roer als laatste de chocoladesiroop erdoor.
  • Doe het mengsel in een afsluitbare bak en leg het in de vriezer. Of giet het in vormpjes.
  • Laat ongeveer 6 uur laten opstijven in de vriezer.