Ga terug
+ servings
Bahji van gekleurde wortelen. Bahji is een van oorsprong een recept uit India. Het is een (pittig) gefrituurd gerecht gemaakt van groenten in een beslag.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Bijgerechten, Tapas/Hapjes/Snacks, Tussendoortje, Vegetarisch, Voorgerechten
Keuken Indiaas
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 150 gram bloem
  • 1 tl zout
  • 1 el garam masala
  • 1 tl verse gember, geraspt
  • 250 ml spa rood, ijskoud
  • 1 rode ui, in dunne ringen
  • 700 gram gekleurde wortelen, geraspt
  • ½ bosje verse koriander, fijngehakt
  • zonnebloemolie om te bakken

Instructies
 

  • Doe de bloem met zout, garam masala en gember in een kom en meng dit.
  • Giet er zoveel water bij tot er een dik beslag ontstaat en roer dit goed door elkaar.
  • Laat het beslag ongeveer 10-15 minuten staan op een koele plaats.
  • Verhit daarna een flinke scheut olie in een grote koekenpan.
  • Meng de ui, geraspte wortel en koriander door het beslag.
  • Bak de bahji's in (1 eetlepel) porties in de hete olie ongeveer 4-5 minuten tot ze aan beide kanten goudbruin zijn.
  • Schep ze uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Serveer ze direct en zo warm mogelijk.