Ga terug
+ servings
Baba Ganoush met zwarte knoflook. Ik ben gek op zwarte knoflook, de milde smaak van deze knoflook gaat zo goed samen met heel veel gerechten.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 55 minuten
Gang Hapjes, Kerst, Sauzen/Dips, Tapas/Hapjes/Snacks, Vegetarisch
Keuken Midden Oosten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 aubergines (650-700g)
  • 3 el tahin
  • ½ tl sumak
  • ½ tl komijnpoeder
  • ½ tl gerookte paprikapoeder
  • 4 teentjes zwarte knoflook
  • peper en zout
  • olijfolie

Instructies
 

  • Zet de oven aan op 180˚.
  • Prik met een scherp mes rondom gaatjes in de aubergines.
  • Leg de aubergines op een bakplaat en rooster ze ongeveer 35-45 minuten in de oven tot ze zacht geworden zijn. Draai ze wel af en toe om.
  • Haal de aubergines uit de oven en laat ze iets afkoelen. Snijd ze dan in stukken en doe ze in je keukenmachine.
  • Doe de rest van de ingrediënten (behalve peper, zout en de olie) erbij en mix dit met elkaar.
  • Druppel de olie erbij tot je een mooi glad mengsel hebt.
  • Breng op smaak met peper en zout. Serveer de Baba Ganoush in een schaaltje, met eventueel wat olijfolie erover en bestrooi met sumak, bieslook en stukjes zwarte knoflook.