Ga terug
+ servings
Aziatische viskoekjes zijn echt niet moeilijk om te maken, probeer ze eens. Ook lekker erbij is zelfgemaakte zoete chilisaus.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Bijgerechten, Hoofdgerechten, Tapas/Hapjes/Snacks, Vis, Voorgerechten
Keuken Aziatisch, Thais
Porties 4 personen

Equipment

  • keukenmachine
  • keukenpapier
  • evt. frituurpan

Ingrediënten
  

  • 400 gr witvisfilet
  • 1 limoen
  • 1 lente-ui
  • 20 gr koriander
  • 1 klein ei
  • 1 el rode currypasta
  • 2 el bloem
  • 100 ml zonnebloemolie

Erbij

  • zoete chilisaus
  • limoen

Instructies
 

  • Snijd de vis in stukken. Rasp de schil van de limoen en snijd de lente-ui fijn. Haal de blaadjes koriander van de steeltjes en hak ze apart fijn. Klop het eitje los.
  • Doe de vis samen met de bloem, currypasta, ei, limoenrasp, lente-ui en de gehakte koriandersteeltjes in een keukenmachine.
  • Mix alles tot een pasta en doe het vismengsel over in een kom.
  • Vorm met je handen ongeveer 16 balletjes van het vismengsel. Strooi eventueel wat bloem op je handen, dan plakt het deeg wat minder.
  • Druk de visballetjes plat tot ‘koekjes’ van 1 cm dik en druk ze aan beide kanten in de bloem. Leg ze naast elkaar op een plat bord en zet dit afgedekt een half uurtje in de koelkast.
  • Verhit de een laag olie in een koekenpan. Leg met een lepel voorzichtig 8 viskoekjes erin en bak ze ongeveer 2 minuten aan elke kant mooi goudbruin. Doe dit nog een keer.
  • Laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer er de gehakte korianderblaadjes, partjes limoen en (zelfgemaakte) zoete chilisaus bij.