Aziatische varkenshaas met kumquats. Een heerlijke manier op die kleine lekkere kumquats te verwerken in een Aziatisch gerecht.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 50 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Makkelijke maaltijd
Keuken Aziatisch
- 350 gr varkenshaas
- 2 el hoisinsaus
- 1 el oestersaus
- 1 el aardappelzetmeel
- 1 tl 5-spice kruiden
- 10 kumquats
- 1 el suiker
- 1 el hot chili oil
- 75 ml kipbouillon
Meng de hoisinsaus, oestersaus, aardappelmeel en 5-spice kruiden met elkaar in een kom. Snijd de varkenshaas in blokjes van ongeveer 2 centimeter en meng dit door de marinade.
Snijd de kumquats in de lengte in kwarten en verwijder de pitjes. Doe dit in een schaaltje en meng de suiker erdoor. Laat dit en het vlees een half uurtje marineren.
Verhit de chili olie in een wok en roerbak hierin de varkenshaasblokjes in ongeveer 3-4 minuten goudbruin op hoog vuur.
Doe nu de kumquats met suiker erbij en bak dit even mee.
Giet de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat dit een paar minuten koken, tot het vocht ingedikt is.
Serveer het met gekookte noedels en sugar snaps.