Zowel kinderen als volwassenen zijn dol op deze Aziatische sticky gehaktballetjes met een zoete, kleverige saus.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Gang Hoofdgerechten
Keuken Aziatisch
Gehaktballetjes
- 500 gr rundergehakt
- 2 lente-uien fijngesneden
- 2 el sojasaus
- 1 tl chili knoflooksaus
- 1 el sesamolie
- 2 el Panko broodkruimels
Saus
- 5 el sojasaus
- 2 el honing
- 1 el rijstazijn
- 1 el sesamolie
- 1 tl geraspte gember
- 1 tl chili knoflooksaus
Garnering
- 2 tl sesamzaadjes
- 1 lente-ui
Gehaktballetjes: Meng alle ingrediënten voor de gehaktballetjes in een kom. Vorm er 24 kleine balletjes van.
Verhit olie in een koekenpan en bak de balletjes in 5–7 minuten rondom goudbruin. Haal uit de pan en zet apart.
Glazuur: Gebruik dezelfde pan en voeg sojasaus, honing, rijstazijn, sesamolie, gember en chili knoflooksaus toe. Breng zachtjes aan de kook en laat de saus indikken tot een stroperig glazuur (2–3 minuten).
Doe de gehaktballetjes terug in de pan en schep goed om totdat alle balletjes bedekt zijn met de saus. Laat nog 2–3 minuten zachtjes sudderen.
Serveer de gehaktballetjes met gestoomde rijst en werk af met sesamzaadjes en lente-ui.