Ga terug
+ servings
Zowel kinderen als volwassenen zijn dol op deze Aziatische sticky gehaktballetjes met een zoete, kleverige saus.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerechten
Keuken Aziatisch
Porties 4

Ingrediënten
  

Gehaktballetjes

  • 500 gr rundergehakt
  • 2 lente-uien fijngesneden
  • 2 el sojasaus
  • 1 tl chili knoflooksaus
  • 1 el sesamolie
  • 2 el Panko broodkruimels

Saus

  • 5 el sojasaus
  • 2 el honing
  • 1 el rijstazijn
  • 1 el sesamolie
  • 1 tl geraspte gember
  • 1 tl chili knoflooksaus

Garnering

  • 2 tl sesamzaadjes
  • 1 lente-ui

Instructies
 

  • Gehaktballetjes: Meng alle ingrediënten voor de gehaktballetjes in een kom. Vorm er 24 kleine balletjes van.
  • Verhit olie in een koekenpan en bak de balletjes in 5–7 minuten rondom goudbruin. Haal uit de pan en zet apart.
  • Glazuur: Gebruik dezelfde pan en voeg sojasaus, honing, rijstazijn, sesamolie, gember en chili knoflooksaus toe. Breng zachtjes aan de kook en laat de saus indikken tot een stroperig glazuur (2–3 minuten).
  • Doe de gehaktballetjes terug in de pan en schep goed om totdat alle balletjes bedekt zijn met de saus. Laat nog 2–3 minuten zachtjes sudderen.
  • Serveer de gehaktballetjes met gestoomde rijst en werk af met sesamzaadjes en lente-ui.