Een licht en elegant gerecht met frisse smaken en een pittige bite.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 15 minuten min
Gang Kerst, Voorgerechten
Keuken Aziatisch
- 200 gr steak*
- 2 lente-uien
- ½ tl geraspte gember
- 1 tl chili knoflooksaus
- 1 el kewpie mayonaise
- 1 snufje zout
- 4 el sojasaus
Topping
- 1 tl yuzu parels
- 1 tl Furikake
- 1 lente-ui
- ½ tl rode sesamzaadjes
Snijd het vlees heel fijn met een scherp koksmes. Doe het vlees in een kom.
Snijd de lente-uien fijn en doe dit in de kom bij het gehakte vlees.
Doe de gember, chili knoflooksaus, mayonaise in de kom bij het vlees en meng dit goed. Breng op met zout.
Vorm op ieder bord een tartare met een steekring. Giet er voorzichtig 2 eetlepels sojasaus omheen.
Haal de steekring eraf en garneer met topping naar keuze.
Serveer direct.