Ga terug
+ servings
Een licht en elegant gerecht met frisse smaken en een pittige bite.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Kerst, Voorgerechten
Keuken Aziatisch
Porties 2

Equipment

  • steekringen van 7 cm Ø

Ingrediënten
  

  • 200 gr steak*
  • 2 lente-uien
  • ½ tl geraspte gember
  • 1 tl chili knoflooksaus
  • 1 el kewpie mayonaise
  • 1 snufje zout
  • 4 el sojasaus

Topping

  • 1 tl yuzu parels
  • 1 tl Furikake
  • 1 lente-ui
  • ½ tl rode sesamzaadjes

Instructies
 

  • Snijd het vlees heel fijn met een scherp koksmes. Doe het vlees in een kom.
  • Snijd de lente-uien fijn en doe dit in de kom bij het gehakte vlees.
  • Doe de gember, chili knoflooksaus, mayonaise in de kom bij het vlees en meng dit goed. Breng op met zout.
  • Vorm op ieder bord een tartare met een steekring. Giet er voorzichtig 2 eetlepels sojasaus omheen.
  • Haal de steekring eraf en garneer met topping naar keuze.
  • Serveer direct.