Aziatische pompoen omelet. Het is herfst, tijd voor pompoenrecepten. Pompoen is zo lekker en veelzijdig. Probeer deze omelet maar eens!
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Vegetarisch
Keuken Aziatisch
- 1 kleine pompoen
- 7 knoflookstengels
- 2 el zonnebloemolie
- 5 eieren
- 1 el chili knoflooksaus
- peper en zout
- 1 handvol pinda’s
- 1 el sesamzaadjes
- 2 el sojasaus
Zet de oven aan op de grillstand.
Snijd de pompoen in kwarten, verwijder de zaden en zaadlijsten en schil dan de pompoen.
Snijd de stukken pompoen in hele kleine blokjes van ongeveer 1 centimeter.
Snijd de knoflookstengels ook in stukken van 1 centimeter.
Bak de pompoen en knoflookstengels in een scheutje olijfolie in een bakpan (die geschikt is voor de oven) in ongeveer 10 minuten op middelhoog vuur tot de pompoen zacht is.
Kluts ondertussen in een grote kom de eieren met de chili knoflooksaus en peper en zout.
Meng daar de pompoenblokjes en knoflookstengels door.
Zet de bakpan weer op het vuur en giet daar het eimengsel in. Laat op middelhoog vuur ongeveer 5 minuten bakken.
Zet de pan dan onder de hete grill van de oven en laat nog ongeveer 5 minuten verder garen.
Als de omelet gaar is, haal je de pan uit de oven. Bestrooi met pinda’s, sesamzaadjes en giet er wat sojasaus over.