Ga terug
+ servings
Aziatische gegrilde groene asperges. Wij zijn gek op asperges en eten ze zoveel mogelijk als ze in het seizoen zijn. En elke keer weer op een andere manier.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Barbecue, Bijgerechten, Lunch, Vegetarisch, Voorgerechten
Keuken Aziatisch
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gr groene asperges
  • arachideolie
  • ½ rode peper
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el sojasaus
  • 1 el limoensap
  • 1 el agavesiroop
  • 1 tl sesamolie
  • 40 gr cashewnoten

Instructies
 

  • Breek de harde onderkanten van de asperges.
  • Snijd de rode peper (zonder zaadjes) fijn, rasp de knoflook en hak de cashewnoten.
  • Verhit in een koekenpan of grillpan een beetje olie en bak hierin de asperges tot ze beetgaar zijn in ongeveer 5 minuten (afhankelijk van de dikte).
  • Maak ondertussen de dressing: meng hiervoor de rode peper met de knoflook, sojasaus, limoensap, agavesiroop en sesamolie met elkaar.
  • Als de asperges klaar zijn, haal ze dan uit de pan en leg ze op een bord of schaal.
  • Lepel de dressing erover en bestrooi met de cashewnoten.