Aziatische gegrilde groene asperges. Wij zijn gek op asperges en eten ze zoveel mogelijk als ze in het seizoen zijn. En elke keer weer op een andere manier.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 15 minuten min
Gang Barbecue, Bijgerechten, Lunch, Vegetarisch, Voorgerechten
Keuken Aziatisch
- 500 gr groene asperges
- arachideolie
- ½ rode peper
- 1 teentje knoflook
- 2 el sojasaus
- 1 el limoensap
- 1 el agavesiroop
- 1 tl sesamolie
- 40 gr cashewnoten
Breek de harde onderkanten van de asperges.
Snijd de rode peper (zonder zaadjes) fijn, rasp de knoflook en hak de cashewnoten.
Verhit in een koekenpan of grillpan een beetje olie en bak hierin de asperges tot ze beetgaar zijn in ongeveer 5 minuten (afhankelijk van de dikte).
Maak ondertussen de dressing: meng hiervoor de rode peper met de knoflook, sojasaus, limoensap, agavesiroop en sesamolie met elkaar.
Als de asperges klaar zijn, haal ze dan uit de pan en leg ze op een bord of schaal.
Lepel de dressing erover en bestrooi met de cashewnoten.