Avocado milkshake: Alpokat of Alpukat is het Indonesische woord voor avocade. Dit is een lekker koud en romig drankje gemaakt van avocado.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 5 minuten min
Totale tijd 15 minuten min
Gang Dranken/Smoothies, Nagerechten, Ontbijt
Keuken Aziatisch
- 2 rijpe avocado's
- 300 ml kokoswater
- 1 tl vanille extract
- 2 el agavesiroop
- 1 handvol ijsblokjes
- 2 el (plantaardige) melk
- 2 el agavesiroop
- 2 el cacaopoeder
Chocoladesaus: Verwarm de melk met de agavesiroop. Voeg de cacaopoeder toe en klop dit met een garde erdoor. Laat dan afkoelen.
Snijd de avocado's in het midden rondom over de pit. Open de avocado en verwijder de pit.
Lepel het vruchtvlees eruit en doe dit in een blender.
Hierbij gaat het kokoswater, vanille, agavesiroop en ijsblokjes. Mix tot er een romig mengsel ontstaan is. Vind je het te dik, voeg dan nog wat meer kokoswater toe.
Lepel wat van de chocoladesaus langs de binnenkant van de glazen. Schenk dan de smoothie in glazen. Serveer direct.