Ga terug
–+ personen
Avocado milkshake: Alpokat of Alpukat is het Indonesische woord voor avocade. Dit is een lekker koud en romig drankje gemaakt van avocado.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Dranken/Smoothies, Nagerechten, Ontbijt
Keuken Aziatisch
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 rijpe avocado's
  • 300 ml kokoswater
  • 1 tl vanille extract
  • 2 el agavesiroop
  • 1 handvol ijsblokjes
  • 2 el (plantaardige) melk
  • 2 el agavesiroop
  • 2 el cacaopoeder

Instructies
 

  • Chocoladesaus: Verwarm de melk met de agavesiroop. Voeg de cacaopoeder toe en klop dit met een garde erdoor. Laat dan afkoelen.
  • Snijd de avocado's in het midden rondom over de pit. Open de avocado en verwijder de pit.
  • Lepel het vruchtvlees eruit en doe dit in een blender.
  • Hierbij gaat het kokoswater, vanille, agavesiroop en ijsblokjes. Mix tot er een romig mengsel ontstaan is. Vind je het te dik, voeg dan nog wat meer kokoswater toe.
  • Lepel wat van de chocoladesaus langs de binnenkant van de glazen. Schenk dan de smoothie in glazen. Serveer direct.