Ga terug
+ servings
Aubergine rolletjes in tomatensaus. Dit is weer eens een hele andere, leuke en lekkere manier om aubergines te verwerken in een gerecht.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 15 minuten
Gang Hoofdgerechten, Vegetarisch
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 aubergines
  • Peper en zout
  • Olijfolie
  • 150 gr spinazie (diepvries)
  • 500 gr ricotta
  • 2 teentjes knoflook, geraspt
  • 2 eieren
  • 1 mozzarella, fijngehakt
  • 75 gr oude geraspte kaas
  • 390 gr basis pastasaus*

Instructies
 

  • Spoel de aubergines schoon en dep ze droog. Snijd het kopje en kontje eraf en snijd ze dan in de lente in plakken van ongeveer een halve centimeter dik.
  • Bestrooi de plakken met peper en zout en grill of bak de plakken in een paar minuten goudbruin en zacht. Laat ze dan iets afkoelen.
  • Meng in een grote kom de spinazie, ricotta, knoflook, eieren, mozzarella en de oude kaas door elkaar. Meng als laatste peper en zout erdoor.
  • Verwarm de oven voor op 200˚C en vet een ovenschaal in. Giet de pastasaus in deze ovenschaal.
  • Lepel het kaasmengsel op de aubergines en rol ze op. Zet ze rechtop in de pastasaus in de ovenschaal. Verdeel het overgebleven kaasmengsel op de auberginerolletjes.
  • Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet het in de hete oven. Bak het 30 minuten en haal dan het folie eraf. Bak nog ongeveer 15 minuten tot het goudbruin is.
  • Haal de schaal uit de oven en zet deze op tafel zodat iedereen zichzelf bedienen kan.