Ga terug
–+ servings
Aubergine curry met zilvervliesrijst. Heerlijke zelfgemaakt curry met aubergines, rode paprika, knoflook, gember, peper en kokosmelk/pindasaus.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerechten, Kerst, Vegetarisch, Vegetarische hoofdgerechten
Keuken Aziatisch
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1 aubergine
  • arachideolie
  • 1 ui
  • 1 puntpaprika
  • 3 teentjes knoflook
  • 4 cm gember
  • 1/2 rode peper
  • 1/2 bosje koriander
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 blik (400 ml) kokosmelk
  • 2 el pindakaas

Erbij

  • 200 gr zilvervliesrijst
  • 1 handvol pinda's

Instructies
 

  • Snijd de aubergine in stukken. Schil de uien en snijd deze in kleine stukjes, spoel de paprika af, verwijder de pitjes en snijd in dunne repen. Schil de knoflook en gember en rasp deze. Snijd de rode peper in dunne ringen. Verwijder de blaadjes van de koriandersteeltjes en snijd de steeltjes fijn.
  • Bak in een wok in een scheut olie de aubergineblokjes tot ze zacht en goudbruin zijn. Schep ze uit de wok en leg ze even apart.
  • Bak in dezelfde wok in wat olie de ui, knoflook, gember en rode peper op middelhoog vuur tot de uien glazig zijn. Voeg dan de koriandersteeltjes en kruiden toe en bak nog even mee.
  • Schenk de kokosmelk erbij en meng alles, lepel dan de pindakaas erbij en roer dit er doorheen. Als alles goed gemengd is doe je de aubergineblokjes er weer bij en laat nog een paar minuten zachtjes pruttelen.
  • Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking en giet dan af.
  • Serveer de curry met de rijst en garneer met de korianderblaadjes en pinda's.