Asperges met gepocheerde zalm. Een heerlijke en klassieke manier om asperges te bereiden en te serveren met zalm en een beurre blanc.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Vis
Keuken Nederlands
- 10 asperges
- 2 zalmfilets
- 500 ml visbouillon
- 1 lenteui
- 4 peperkorrels
- beurre blanc*
- 10 daslookblaadjes
- gebakken aardappeltjes
Schil de asperges en leg ze in een pan met koud water met zout. Breng ze aan de kook en laat ze 7 minuten zachtjes koken.
Zet het vuur uit en laat de asperges nog 7 minuten nagaren. Haal ze er dan voorzichtig uit met een schuimspaan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Haal de zalm een half uurtje van te voren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen. Doe de bouillon in een pan samen met de lenteui in stukken en peperkorrels.
Leg hierin de zalmfilets en breng het aan de kook. Als het een beetje begint te borrelen, zet het vuur dan uit en laat de zalmfilets hierin 7 minuten garen.
Haal ze er dan voorzichtig uit met een spatel en leg ze op keukenpapier om uit te lekken.
Snijd het daslook fijn en meng dit door de warme beurre blanc.
Leg de zalmfilets op de borden en leg de asperges ernaast. Schep de gebakken (of gekookte) aardappeltjes erbij en lepel de saus over de asperges.