Arancini Italiaanse risottoballetjes. Ik had nog wat risotto over en heb daar deze heerlijke Arancini van gemaakt. Je kunt dit van elk soort risotto maken.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 7 minuten min
Totale tijd 22 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Tapas/Hapjes/Snacks
Keuken Italiaans
- 300 gr afgekoelde risotto*
- 150 gr mini mozzarella
- 4 el bloem
- 2 eieren, geklutst
- 75 gr paneermeel
- plantaardige olie
Vorm met vochtige handen balletjes ter grootte van een golfbal van de gekookte risotto. Druk er eventueel een mini bolletje mozzarella in en rol tot de mozzarella overal bedekt is.
Leg de balletjes op een bord. Zet een bord met bloem en een bord met paneermeel klaar en kluts de eieren in de kommetje.
Wentel de balletjes eerst door de bloem, dan door het ei en daarna door het broodkruim.
Eén keer paneren is in principe voldoende, maar je kunt het voor de zekerheid twee keer doen. Zet de balletjes dan afgedekt in de koelkast om op te stijven voordat je ze frituurt.
Frituur de risottoballetjes in plantaardige olie op 180 graden in ongeveer 5-6 minuten (afhankelijk van de grootte) tot ze goudbruin zijn.
Serveer ze op een bord met bijvoorbeeld een tomatensaus.