Ga terug
+ servings
Appeltaart muffins met rozijnen. Als je deze muffins bakt dan ruikt het hele huis naar appeltaart. Zo lekker! Dus maak ze snel en genieten maar.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Ontbijt, Tussendoortje, Zoete lekkernijen
Keuken Nederlands
Porties 12 personen

Ingrediënten
  

  • 2 appels
  • 2 eieren (L)
  • 100 gr rietsuiker + extra
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 75 ml neutrale olie
  • 75 gr Griekse yoghurt
  • 200 gr volkoren bloem
  • 6 gr bakpoeder
  • 2 el kaneelpoeder
  • 1 snufje zout
  • 40 gr pecannoten, gehakt
  • 45 gr rozijnen

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180˚C en bekleed een muffinbakblik met papieren muffinvormpjes.
  • Spoel de appels schoon en snijd 1 appel doormidden, verwijder het klokhuis en snijd deze helft in dunne plakken. Rasp de rest van de appels.
  • Klop de eieren met de suiker schuimig in een kom. Doe de olie en yoghurt erbij en mix dit erdoor.
  • Spatel dan de bloem, bakpoeder, kaneelpoeder en zout erdoor. Doe dit voorzichtig zodat het beslag nog luchtig blijft. Dan spatel je de geraspte appel, pecannoten en rozijnen erdoor.
  • Lepel het beslag in de muffinvormpjes, steek er een appelschijfje in en bestrooi met wat rietsuiker. Zet ze in de warme oven en bak de muffins ongeveer 20-25 minuten tot ze gaar zijn.
  • Controleer na ongeveer 20 minuten met een satéprikker of ze gaar zijn, komt hij er droog en schoon uit dan zijn de muffins klaar, zo niet dan bak je ze nog verder.
  • Haal de muffins uit de oven.