Appelkransjes van bladerdeeg, Dit jaar maak ik appelkransjes van bladerdeeg voor oudjaarsavond en die worden superlekker.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 25 minuten min
Totale tijd 40 minuten min
Gang Zoete lekkernijen
Keuken Nederlands
- 2 grote appels
- 100 gr kristalsuiker
- 1 el kaneel
- 1 rol bladerdeeg
- 1 ei
Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed de bakplaat met bakpapier.
Meng suiker met kaneel in een diep bord.
Schil de appels en snijd ze in drie plakken van 1 centimeter dik. Steek met de uitsteker van ongeveer 3 centimeter de kern uit de appelplakken.
Wentel de appelringen door de kaneelsuiker, zodat ze rondom goed bedekt zijn.
Snijd het bladerdeeg in stroken van 1 centimeter breed. Wikkel de appelringen rondom in strookjes bladerdeeg. Leg ze dan op de bakplaat.
Kluts het ei los en bestrijk de appelringen hiermee en bestrooi ze met wat kaneelsuiker.
Bak de appelkransjes in 20 á 25 minuten goudbruin en gaar in de hete oven.