Appelcompote muffins met kaneel. Heerlijke muffins met de smaak van een smeuiige appelcake. Dit wil je proberen, lekker bij de koffie of thee.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 25 minuten min
Totale tijd 35 minuten min
Gang Tussendoortje, Zoete lekkernijen
Keuken Nederlands
- 1 appel
- 2 eieren
- 150 gr rietsuiker
- 120 gr zachte boter
- 240 gr appelcompote
- 225 gr bakmeel
- 1 el bakpoeder
- 1 el kaneel
- 1 snuf zout
Verwarm de oven voor op 180˚C.
Doe de papieren muffinvormpjes in een muffinbakblik.
Schil de appel en snijd deze in hele kleine stukjes.
Mix de eieren samen met de rietsuiker tot een luchtige massa. Mix nu de zachte roomboter en appelcompote erdoor.
Spatel bloem, bakpoeder, kaneelpoeder en snufje zout er voorzichtig door.
Meng als laatste de appelstukjes erdoor.
Lepel het beslag in de muffinvormpjes en schuif de ovenplaat in de oven.
Bak de muffins in ongeveer 20-25 minuten gaar.
Check na 20 minuten met een satéprikker of de muffins al gaar zijn. Als deze droog uit de muffin komt, kunnen de muffins uit de oven.
Laat ze afkoelen op een rooster.