Ga terug
+ servings
Appelbollen van mijn moeder. Een goede en lekkere appelbol bakken is niet zo eenvoudig als het lijkt. Ik heb het recept van mijn moeder weten te ontfutselen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Nagerechten, Zoete lekkernijen
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 appels
  • 4 blaadjes bladerdeeg
  • 4 el rietsuiker
  • 1 el kaneelpoeder
  • ¼ tl witte peper
  • 1 ei
  • 2 el rietsuiker
  • 300 ml gecondenseerde melk
  • 100 ml appelsap

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 220˚C.
  • Meng vier eetlepels rietsuiker met de kaneelpoeder en witte peper.
  • Haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer en verwijder het plastic velletje. Leg ze op een bebloemd aanrecht.
  • Schil de appels en boor de klokhuizen eruit met een appelboor.
  • Leg de geschilde appel midden op een plakje bladerdeeg.
  • Vul het klokhuisgat meteen trechtertje met het suikermengsel. Vouw elke zijde van de appel naar het midden en vouw dan de punten naar het midden.
  • Rol de appel in je handen zodat de hele appel omhuld is door het bladerdeeg.
  • Kluts een ei in een ronde kom en rol daar de appelbollen in.
  • Leg ze met de gevouwen kant naar boven op het bakpapier op een bakplaat.
  • Prik ze rondom iets in met een vork.
  • Bestrooi ze met de rietsuiker en zet ze dan in de oven.
  • Bak de appelbollen in ongeveer 20-25 minuten goudbruin en gaar.