Ga terug
–+ personen
Appel en peercompote. Ik had lekkere appels en peren uit onze polder gekregen en heb daar deze heerlijke compote met stukken fruit van gemaakt.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Bijgerechten, Kerst, Nagerechten, Ontbijt
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 600 gr appels
  • 600 gr peren
  • 1 klont roomboter
  • 1 el kaneelpoeder
  • 1 handvol gedroogde blauwe bessen
  • 75 ml appelsap

Instructies
 

  • Schil de appels en peren, snijd ze in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd ze dan dan in stukken.
  • Laat de boter smelten in een grote pan en bak hierin de partjes appel en peer even aan samen met de gedroogde blauwe bessen en kaneelpoeder.
  • Giet nu het sap toe, zet het vuur op hoog en laat ongeveer 5-7 minuten stoven tot de partjes net zacht geworden is maar nog wel heel blijven.
  • Proef even of het zoet genoeg voor je is, zo niet voeg dan eventueel wat suiker of zoetmiddel toe.
  • Serveer warm of koud.