Ga terug
+ personen
Appel custardpudding uit de oven. Lekkere ouderwetse custardpudding met appels erin die gevuld zijn met rum rozijnen, suiker en kaneel. Heerlijk.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Nagerechten
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 appels (liefst Goudrenet)
  • 80 gr (riet)suiker
  • 1 vanillestokje (of een zakje vanillesuiker)
  • 50 gr rozijnen, geweekt in rum
  • 2 tl kaneelpoeder
  • 25 gr roomboter
  • 65 gr custardpoeder
  • 1 ltr melk

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200˚C. Beboter een ovenschaal.
  • Schil de appels en boor de klokhuizen eruit. Schik de appels in de ovenschaal.
  • Meng in een kom de in rum geweekte rozijnen, 2 eetlepels suiker en kaneel. Vul de appels met dit mengsel en leg er een klontje boter op.
  • Snijd het vanillestokje doormidden en haal de zaadjes eruit met een mes.
  • Breng 900 ml van de melk met de vanillezaadjes erin, aan de kook.
  • Meng intussen de custard met de rest van de suiker in een schaaltje en doe daar een flinke scheut koude melk bij en roer dit tot er een glad papje ontstaat.
  • Als de melk kookt zet je het vuur zachter en voeg je het custardpapje geleidelijk al roerend toe. Laat ongeveer 2 minuten zachtjes koken tot er een dikke vla ontstaat.
  • Giet de vla bij de appels in de ovenschaal en zet deze in de oven en bak de pudding in ongeveer 30 minuten gaar. Serveer direct.