Aperol Float met frambozen. Dit is een volwassen drankje gemaakt met een verse zelfgemaakte frambozen-Aperol coulis, vanille-ijs en bruisende Prosecco.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 5 minuten min
Totale tijd 10 minuten min
Gang Dranken/Smoothies, Nagerechten
Keuken Amerikaans, Italiaans
- 175 gr verse frambozen
- 2 el agavesiroop
- 60 ml Aperol
- 4 bollen vanille-ijs
- 1 fles Prosecco
- 6 frambozen ter garnering
Frambozen-Aperol coulis: Doe verse frambozen en agave in een kleine pan en breng aan de kook. Laat dan op middelhoog vuur gedurende 4 minuten koken.
Prak de frambozen met een vork. Haal het van het vuur, voeg de Aperol toe en meng.
Giet het in een pot of fles, dek het af en zet 2 uur in de koelkast.
Cocktail te maken: Doe 50 ml van de Frambozen-Aperol coulis in twee grote cocktailglazen. Voeg 2 bolletjes ijs toe aan.
Voeg een scheutje bruisend water toe aan elk glas en top af met Prosecco.
Garneer met verse frambozen.