Ga terug
–+ servings
Aperol Float met frambozen. Dit is een volwassen drankje gemaakt met een verse zelfgemaakte frambozen-Aperol coulis, vanille-ijs en bruisende Prosecco.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Dranken/Smoothies, Nagerechten
Keuken Amerikaans, Italiaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 175 gr verse frambozen
  • 2 el agavesiroop
  • 60 ml Aperol
  • 4 bollen vanille-ijs
  • 1 fles Prosecco
  • 6 frambozen ter garnering

Instructies
 

  • Frambozen-Aperol coulis: Doe verse frambozen en agave in een kleine pan en breng aan de kook. Laat dan op middelhoog vuur gedurende 4 minuten koken.
  • Prak de frambozen met een vork. Haal het van het vuur, voeg de Aperol toe en meng.
  • Giet het in een pot of fles, dek het af en zet 2 uur in de koelkast.
  • Cocktail te maken: Doe 50 ml van de Frambozen-Aperol coulis in twee grote cocktailglazen. Voeg 2 bolletjes ijs toe aan.
  • Voeg een scheutje bruisend water toe aan elk glas en top af met Prosecco.
  • Garneer met verse frambozen.