Andijviestamppot met fenegriek kaas. Vandaag een andijviestamppot met kaasblokjes in plaats van worst. Dit is een heerlijke variant op deze stamppot.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 40 minuten min
Gang Hoofdgerechten
Keuken Nederlands
- 1 kilo kruimige aardappelen
- 200 gr spekreepjes
- 1 el olijfolie
- 500 gr andijvie, gesneden
- 100 ml warme melk
- 40 gr roomboter
- 1 el Dijon mosterd
- peper en zout
- 200 gr fenegriek kaas
Schil de aardappelen en zet ze net onder water. Breng de pan met aardappelen aan de kook en kook ze in ongeveer 20 minuten gaar. Giet ze af en laat ze even uitstomen.
Doe de aardappelen weer terug in de pan en stamp ze fijn met een stamper.
Meng de warme melk en de roomboter door de puree en breng op smaak met de mosterd, zout en lekker veel peper.
Bak ondertussen de spekreepjes goudbruin in een hete hapjespan of wok in de olie. Zet het vuur dan uit en meng de gesneden andijvie door de spekjes zodat het iets slinkt.
Meng nu de andijvie en spekjes door de aardappelpuree.
Snijd de kaas in kleine blokjes en meng ze als laatste door de stamppot.