Ga terug
+ servings
Andijvie rucola stamppot met cashewnoten. Deze stamppot heb ik In het kader van mijn anti-candida dieet gemaakt met ingrediënten die ik wel mocht eten.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Hoofdgerechten, Vegetarisch
Keuken Nederlands
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gr kruimige aardappelen
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • zonnebloemolie
  • 250 gr gesneden andijvie
  • 85 gr rucola
  • 40 gr cashewnoten

Instructies
 

  • Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook in ongeveer 20 minuten gaar. Giet ze af (bewaar het kookvocht).
  • Stamp de aardappelen met een pureestamper tot een grove puree, voeg wat kookvocht en een scheutje olie toe.
  • Snipper de ui en rasp de knoflook ondertussen en bak dit in een grote pan en bak met een scheut olie glazig. Voeg de andijvie toe en bak dit even mee.
  • Doe de aardappelpuree erbij en meng dit door elkaar.
  • Snijd de rucola iets fijner en voeg dit als laatste toe aan de stamppot.
  • Serveer op een bord en strooi de gehakte cashewnoten erover.