Ga terug
+ servings
Amerikaanse blueberry pie. Manlief heeft af en toe heimwee naar Amerika en dan maak ik een typisch Amerikaans gerecht voor hem zoals deze heerlijke taart.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Kerst, Nagerechten, Zoete lekkernijen
Keuken Amerikaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 250 gr bloem
  • 25 gr poedersuiker
  • 100 gr roomboter
  • 1 ei (M)
  • Snufje zout
  • koud water
  • 350 gr blauwe bessen
  • 3 el rietsuiker
  • 2 el custardpoeder
  • ½ tl kaneelpoeder
  • 1 tl citroenrasp
  • 1 el citroensap
  • 1 ei, geklutst

Instructies
 

  • Taartbodem: Meng in een kom bloem, poedersuiker en roomboter tot een kruim. Voeg ei en een halve eetlepel koud water toe.
  • Meng alles met de hand tot een samenhangend deeg. Kneed het niet teveel.
  • Dek de kom af met plasticfolie en laat het deeg 30 minuten in de koelkast rusten.
  • Bekleed een bakblik met bakpapier. Rol het deeg uit en vouw dit in het bakblik en druk het goed aan met je handen. Maak van het overgebleven deeg sterren voor op de taart.
  • Verwarm de oven voor op 190˚C.
  • Meng de blauwe bessen met de suiker, custardpoeder, kaneelpoeder en citroenrasp en sap.
  • Doe de bessen in de taartvorm en leg hierop de sterren van deeg. Bestrijk met ei.
  • Zet de bakvorm op een ovenplaat en schuif dit in de hete oven. Bak de taart in ongeveer 45 minuten goudbruin en gaar.
  • Haal uit de oven en laat minimaal drie uur afkoelen voordat je de taart aansnijdt.