Aioli gemaakt van aquafaba. Aquafaba is het vocht wat in een pot met kikkererwten zit. Ik heb Aioli gemaakt van aquafaba en het is heel erg lekker geworden. Proberen?
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Totale tijd 5 minuten min
Gang Sauzen/Dips
Keuken Nederlands
- 100 ml aquafoba (kikkererwtenvocht)
- 1 el mosterd
- 1 citroen, sap ervan
- olijfolie
- zonnebloemolie
- 4 tenen knoflook, geraspt
- peper en zout
Doe het kikkererwtenvocht in een hoge mengbeker. Voeg de mosterd en citroensap erbij en meng dit met een staafmixer of handmixer luchtig.
Giet dan beetje bij beetje in een dun straaltje en al kloppend de olie toe.
Klop net zolang tot er een mayonaise ontstaat. Hoe meer olie je toevoegt, hoe dikker het wordt.
Voeg nu de geraspte knoflook en peper en zout toe en meng dit door de mayonaise.
Lepel de aioli gemaakt van aquafaba in 2 jampotten en sluit ze goed af.