Aardpeersoep met aardpeerchips en peterseliepesto. Lekker winters soepje met een vergeten groente is deze aardpeersoep met aardpeerchips en peterseliepesto.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 35 minuten min
Gang Kerst, Lunch, Soepen, Vegetarisch, Voorgerechten
Keuken Nederlands
- 750 gr aardpeer
- 1 klontje boter
- 1 ui, gesnipperd
- 1 prei, in dunne ringen
- 1 teentje knoflook, geraspt
- 1 bloemkoolsteeltjes*
- 750 ml groentebouillon
- 100 ml slagroom
- peper en zout
- 40 gr peterselie
- 1 handje walnoten
- 20 gr oude kaas
- 1 teentje knoflook
- olijfolie
- peper en zout
- groentechips
Schil de aardperen en snijd ze in kleine blokjes. Verwarm een klontje boter in een grote soeppan op middelhoog vuur en fruit hierin de ui, prei en knoflook aan.
Voeg de aardpeer en stukjes bloemkoolstronk toe en bak dit nog even mee.
Doe de bouillon erbij en breng het aan de kook.
Laat ongeveer 15 minuten zachtjes koken tot de groenten gaar zijn. Pureer de soep samen met de bouillon met een staafmixer of in de blender. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
Pesto: haal de blaadjes peterselie van de stengels en doe dit samen met de walnoten, oude kaas en knoflook in een keukenmachine. Pulseer dit fijn.
Voeg dan de olijfolie toe tot je een smeuïge pesto hebt. Breng op smaak met peper en zout.