Ga terug
–+ servings
Aardbeien Romanoff. De zomerkoninkjes liggen weer te lonken bij de groenteboer, tijd voor deze heerlijke klassieke Aardbeien Coupe Romanoff!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 4 uur 15 minuten
Gang Kerst, Kerst 2024, Nagerechten
Keuken Frans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 750 gr aardbeien
  • 2 el wodka
  • 1 tl roze pepertjes
  • 250 ml slagroom
  • 50 gr suiker
  • 250 ml zelfgemaakte hangop
  • 100 gr meringue
  • 12 muntblaadjes

Instructies
 

  • Spoel de aardbeien schoon, verwijder de kroontjes en laat de aardbeien uitlekken op keukenpapier. Snijd de grote aardbeien in stukken en doe alle aardbeien in een kom.
  • Meng de aardbeien met de wodka en fijngestampte roze pepertjes. Laat minimaal 15 minuten marineren.
  • Klop de slagroom met de suiker lobbig (niet helemaal stijf). Meng dit heel voorzichtig door de hangop.
  • Pureer een derde deel van de aardbeien en meng deze door de slagroom/hangop.
  • Verdeel de aardbeien over de glazen en lepel het slagroommengsel erover. Leg hierop een paar meringues en steek er een paar muntblaadjes in.