Aardbeien Romanoff. De zomerkoninkjes liggen weer te lonken bij de groenteboer, tijd voor deze heerlijke klassieke Aardbeien Coupe Romanoff!
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 4 uur uur 15 minuten min
Gang Kerst, Kerst 2024, Nagerechten
Keuken Frans
- 750 gr aardbeien
- 2 el wodka
- 1 tl roze pepertjes
- 250 ml slagroom
- 50 gr suiker
- 250 ml zelfgemaakte hangop
- 100 gr meringue
- 12 muntblaadjes
Spoel de aardbeien schoon, verwijder de kroontjes en laat de aardbeien uitlekken op keukenpapier. Snijd de grote aardbeien in stukken en doe alle aardbeien in een kom.
Meng de aardbeien met de wodka en fijngestampte roze pepertjes. Laat minimaal 15 minuten marineren.
Klop de slagroom met de suiker lobbig (niet helemaal stijf). Meng dit heel voorzichtig door de hangop.
Pureer een derde deel van de aardbeien en meng deze door de slagroom/hangop.
Verdeel de aardbeien over de glazen en lepel het slagroommengsel erover. Leg hierop een paar meringues en steek er een paar muntblaadjes in.