Aardbeien kwark taartje. Als je een verantwoord taartje wilt maken, bereid dan deze heerlijke kwarktaart met verse aardbeien.
Voorbereidingstijd 19 minuten min
Bereidingstijd 1 minuut min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Nagerechten, Zoete lekkernijen
Keuken Nederlands
Bodem
- 150 gr digestive koekjes
- 70 gr roomboter, gesmolten
Vulling
- 4 blaadjes gelatine
- 1 citroen, rasp en sap ervan
- 200 ml slagroom
- zoetmiddel naar smaak
- 1 tl vanille extract
- 500 gr aardbeienkwark 0%
- 100 gr verse roomkaas
Vet de springvorm in met olie of boter en bekleed de bodem en wanden met bakpapier.
Verkruimel de digestive koekjes in de keukenmachine en meng dit met de gesmolten boter.
Verdeel het koekkruim op de bodem van de springvorm, druk het goed aan met de onderkant van een drinkglas en zet in de koelkast om op te stijven.
Week de gelatineblaadjes in een pannetje met het citroensap. Als de gelatineblaadjes zacht geworden zijn, verwarm dan het citroensap tot de gelatine opgelost is.
Meng ondertussen de kwark, verse roomkaas en citroenrasp door elkaar.
Klop de slagroom met het zoetmiddel en vanille extract net niet helemaal stijf.
Roer de gelatine door het kwarkmengsel en laat even dit een beetje opstijven. Roer dan voorzichtig de slagroom erdoor en lepel dit mengsel in de springvorm op de koekjesbodem.
Zet de taart afgedekt minimaal een paar uur of een nacht in de koelkast om op te stijven.
Als de kwarktaart mooi is opgesteven, haal je hem uit de koelkast en haal je de taart voorzichtig uit de springvorm.
Zet de cheesecake op een mooie schaal of bord en versier met de aardbeien.