Ga terug
–+ servings
Aardbeien kwark taartje. Als je een verantwoord taartje wilt maken, bereid dan deze heerlijke kwarktaart met verse aardbeien.
Voorbereidingstijd 19 minuten
Bereidingstijd 1 minuut
Totale tijd 20 minuten
Gang Nagerechten, Zoete lekkernijen
Keuken Nederlands
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

Bodem

  • 150 gr digestive koekjes
  • 70 gr roomboter, gesmolten

Vulling

  • 4 blaadjes gelatine
  • 1 citroen, rasp en sap ervan
  • 200 ml slagroom
  • zoetmiddel naar smaak
  • 1 tl vanille extract
  • 500 gr aardbeienkwark 0%
  • 100 gr verse roomkaas

Topping

  • 100 gr verse aardbeien

Instructies
 

  • Vet de springvorm in met olie of boter en bekleed de bodem en wanden met bakpapier.
  • Verkruimel de digestive koekjes in de keukenmachine en meng dit met de gesmolten boter.
  • Verdeel het koekkruim op de bodem van de springvorm, druk het goed aan met de onderkant van een drinkglas en zet in de koelkast om op te stijven.
  • Week de gelatineblaadjes in een pannetje met het citroensap. Als de gelatineblaadjes zacht geworden zijn, verwarm dan het citroensap tot de gelatine opgelost is.
  • Meng ondertussen de kwark, verse roomkaas en citroenrasp door elkaar.
  • Klop de slagroom met het zoetmiddel en vanille extract net niet helemaal stijf.
  • Roer de gelatine door het kwarkmengsel en laat even dit een beetje opstijven. Roer dan voorzichtig de slagroom erdoor en lepel dit mengsel in de springvorm op de koekjesbodem.
  • Zet de taart afgedekt minimaal een paar uur of een nacht in de koelkast om op te stijven.
  • Als de kwarktaart mooi is opgesteven, haal je hem uit de koelkast en haal je de taart voorzichtig uit de springvorm.
  • Zet de cheesecake op een mooie schaal of bord en versier met de aardbeien.