Aardappelpotjes uit de oven met spek en kaas. Lekker stevig aardappelgerecht met heel veel smaak door de bijzondere kaas die hierin gebruikt is.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 30 minuten min
Totale tijd 45 minuten min
Gang Bijgerechten
Keuken Frans
- klont roomboter
- 500 gr vastkokende aardappel
- 100 gr spekreepjes
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook
- 1 scheut witte wijn
- 200 gr Reblochon, in blokjes
- peper en zout
Verwarm de oven voor op 180˚C.
Vet de ovenpotjes in met de roomboter.
Schil de aardappelen en rasp ze met een mandoline of in een keukenmachine.
Bak de spekreepjes in een grote bakpan of wok, voeg de ui en knoflook toe en bak dit nog even mee. Giet de witte wijn erbij en laat dit inkoken.
Roer nu de aardappelrasp erdoor en haal de pan van het vuur. Roer nu de kaasblokjes erdoor, breng op smaak met peper en zout.
Verdeel het mengsel over de zes potjes en zet ze in de oven.
Bak in ongeveer 25-30 minuten in de oven tot het goudbruin en gaar is.