Maak zelf een luchtige aardappelmousseline zoals in een restaurant. Ontdek het verschil met puree en serveer een perfect bijgerecht!
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 25 minuten min
Totale tijd 40 minuten min
Gang Bijgerechten, Kerst
Keuken Frans
- 1 kg aardappelen*
- 50 gr roomboter
- 150 ml volle melk
- 125 ml slagroom
- 1 el rozemarijnzout**
- peper
Boen de schil van de aardappelen goed schoon en kook ze dan in een pan met ruim water en zout in ongeveer een half uur gaar. Giet ze af en laat ze iets afkoelen.
Nu kan je de schil van de aardappelen eraf wrijven. Pers ze door een pureeknijper en meng
de roomboter erdoor.
Verwarm ondertussen de melk met de slagroom en schep dit zo luchtig mogelijk door de puree zodat er een smeuïge mousseline ontstaat. Het moet glad en dunner dan puree zijn.
Breng de mousseline op smaak met de rozemarijnzout en peper.