Ga terug
+ servings
Maak zelf een luchtige aardappelmousseline zoals in een restaurant. Ontdek het verschil met puree en serveer een perfect bijgerecht!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Bijgerechten, Kerst
Keuken Frans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 kg aardappelen*
  • 50 gr roomboter
  • 150 ml volle melk
  • 125 ml slagroom
  • 1 el rozemarijnzout**
  • peper

Instructies
 

  • Boen de schil van de aardappelen goed schoon en kook ze dan in een pan met ruim water en zout in ongeveer een half uur gaar. Giet ze af en laat ze iets afkoelen.
  • Nu kan je de schil van de aardappelen eraf wrijven. Pers ze door een pureeknijper en meng
  • de roomboter erdoor.
  • Verwarm ondertussen de melk met de slagroom en schep dit zo luchtig mogelijk door de puree zodat er een smeuïge mousseline ontstaat. Het moet glad en dunner dan puree zijn.
  • Breng de mousseline op smaak met de rozemarijnzout en peper.