Ga terug
+ servings
Aardappel raapstelensalade met mosterddressing. Zeg je voorjaar, dan zeg je raapstelen. Ik heb deze heerlijke voorjaarsgroente verwerkt in een salade.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Makkelijke maaltijd, Salades, Vegetarisch
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gr krielaardappeltjes
  • 100 gr doperwten
  • 2 bleekselderijstengels, fijngesneden
  • 2 lente-uitjes, fijngesneden
  • 1 tl kappertjes
  • 1 bosje raapstelen

Dressing

  • 4 el olijfolie
  • 1 el Griekse yoghurt
  • tl dijonmosterd
  • tl grove mosterd
  • peper en zout

Instructies
 

  • Kook de aardappeltjes gaar in ongeveer 10-12 minuten in een pan water met ruim zout.
  • Giet ze af en laat ze een beetje afkoelen.
  • Doe intussen de ingrediënten voor de dressing in een jampotje en schud goed door elkaar.
  • Snijd de steeltjes van de raapstelen fijn, maar laat de blaadjes intact.
  • Breng nog een pan water met wat zout aan de kook. Blancheer de doperwten 2 minuten. Giet ze af, dompel ze in een kom ijskoud water en laat ze uitlekken.
  • Leg de lauwwarme aardappeltjes in een grote kom en meng ze door de dressing.
  • Roer dan de doperwten, bleekselderij, lente-ui, en steeltjes van de raapstelen en kappertjes erdoor. Proef en voeg - indien nodig - peper en zout toe.
  • Leg de blaadjes van de raapstelen op een groot bord of schaal. Verdeel hierover de aardappelsalade.