Ga terug
+ servings
Voorbereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Lunch, Salades, Voorgerechten
Keuken Nederlands
Porties 1

Equipment

  • mandoline

Ingrediënten
  

  • 2 kleine gekookte rode bieten
  • 1 red meat radish
  • 1 bloedsinaasappel
  • eetbare bloemen

Dressing

  • 3 el olijfolie
  • 1 el appelciderazijn
  • 1 el bloedsinaasappelsap
  • 1 tl Dijonmosterd
  • 1 tl Nigellazaadjes
  • peper en zout

Instructies
 

  • Doe de ingrediënten voor de dressing in een jampotje en schud dit goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de bietjes in partjes, schil en snijd de radijs in hele dunne plakjes met een mandoline.
  • Snijd elk uiteinde van de sinaasappel af. Knijp elk uiteinde in de dressing en gooi ze weg. Gebruik een scherp mes om de schil van de sinaasappel te verwijderen.
  • Snijd tussen de vliezen door om elk plakje te verwijderen. Knijp het resterende vlies over de dressing om het sap eruit te halen.
  • Verdeel de bietjes, radijsplakjes en sinaasappel over een bord. Garneer eventueel met eetbare bloemetjes en giet de dressing erover.