Voorbereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 15 minuten min
Gang Lunch, Salades, Voorgerechten
Keuken Nederlands
- 2 kleine gekookte rode bieten
- 1 red meat radish
- 1 bloedsinaasappel
- eetbare bloemen
Dressing
- 3 el olijfolie
- 1 el appelciderazijn
- 1 el bloedsinaasappelsap
- 1 tl Dijonmosterd
- 1 tl Nigellazaadjes
- peper en zout
Doe de ingrediënten voor de dressing in een jampotje en schud dit goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de bietjes in partjes, schil en snijd de radijs in hele dunne plakjes met een mandoline.
Snijd elk uiteinde van de sinaasappel af. Knijp elk uiteinde in de dressing en gooi ze weg. Gebruik een scherp mes om de schil van de sinaasappel te verwijderen.
Snijd tussen de vliezen door om elk plakje te verwijderen. Knijp het resterende vlies over de dressing om het sap eruit te halen.
Verdeel de bietjes, radijsplakjes en sinaasappel over een bord. Garneer eventueel met eetbare bloemetjes en giet de dressing erover.