Kabbel iets in ons gastenboek.

  • From Hanneke de Jonge on Reacties

    Hallo Carla, dankjewel, superleuk om te vernemen.
    Groetjes, Hanneke

    Go to comment
    2024/11/15 at 12:04 pm
  • From Hanneke de Jonge on De lekkerste wereldse groene kruidensauzen

    Hoi Carla, Ik heb het voor jou opgezocht, maar een kruidenmix met alleen maar Nederlandse tuinkruiden erin, is niet te vinden.
    Je zou zelf een mix kunnen maken van gedroogde peterselie, lavas (maggikruid), bieslook, selderij, dille en bonenkruid.
    Ik heb wel dit gevonden: https://www.vanbeekumspecerijen.nl/nl/groenten-kruiden.html misschien is dat nog iets?
    Groetjes,
    Hanneke

    Go to comment
    2024/11/15 at 12:04 pm
  • From Carla Colijn on Reacties

    Hallo Hanneke, leuk dat je zoveel recepten deelt. Vooral de recepten over de kruidenmengsels vind ik erg leuk!
    Groetjes, Carla

    Go to comment
    2024/11/15 at 11:14 am
  • From Carla Colijn on De lekkerste wereldse groene kruidensauzen

    Hoi Hanneke, ik ben al even aan het zoeken naar de samenstelling/verhouding van het Nederlandse tuinkruidenmix. De potjes in de winkel voegen veel kruiden toe welke 30-40 jaar geleden helemaal niet werden gebruikt. Weet jij een goed recept of wat de samenstelling is?

    Go to comment
    2024/11/15 at 11:09 am
  • From Hanneke de Jonge on Restaurant De Monnikendam Amersfoort

    Dankjewel Ingrid, het was inderdaad een hele speciale en heerlijke beleving in een prachtig restaurant.

    Go to comment
    2024/10/14 at 12:50 pm
  • From Ingrid on Restaurant De Monnikendam Amersfoort

    Door jouw smaakvolle en mooie beschrijving lijkt het mij een heel mooi restaurant voor een speciale beleving!

    Go to comment
    2024/10/13 at 8:30 am
  • From Henkjan perdon on Over Hanneke de Jonge

    Beste Hanneke,
    Mooie website met lekkere recepten! Voor onze activiteiten zoeken we iemand die met producten welke we aanbieden, recepten en foto's te maken. Producten zijn naast ingredienten, ook schalen, messen, lepels, pannen etc.
    Is dat iets wat je zou willen doen ?

    Vriendelijke groet henkjan

    Go to comment
    2024/07/30 at 11:00 am
  • From Hanneke de Jonge on Deel een Koe in Zeewolde

    Beste Hermien, dan moet je even contact opnemen met Gerrit zelf. Ik heb alleen een blog over hem geschreven, heb er verder niets mee te maken.
    Groeten, Hanneke

    Go to comment
    2024/07/23 at 1:01 pm
  • From Hermien on Deel een Koe in Zeewolde

    Gerrit is er binnenkort weer een natuurmonumenten koe?

    Go to comment
    2024/07/23 at 12:06 pm
  • From Hanneke de Jonge on Wat zijn knolgroenten

    Je kunt koolrabi op diverse manieren bereiden, hier vind je de recepten ervoor: https://www.culinea.nl/recept-zoeken/?recept-categorie=&recept-keuken=&sorteren=&ingredienten=&zoekwoord=koolrabi

    Go to comment
    2024/06/24 at 8:01 am
  • From Ga je koolrabi koken of wil je hem bereiden in de oven? on Wat zijn knolgroenten

    […] koolrabi is niet hetzelfde als koolraap. Hoewel het beide knollen zijn, zijn ze echt verschillende. De koolrabi groeit boven de grond en de koolraap eronder, […]

    Go to comment
    2024/06/23 at 10:35 am
  • From Hanneke de Jonge on De Slotplaats in Bakkeveen

    Niets te danken, jullie bedankt voor de geweldige ervaring, het heerlijke eten en de relaxte ambiance. Ik kom graag nog een keertje terug om bij jullie hiervan te genieten.
    Met culinaire groet, Hanneke

    Go to comment
    2024/06/08 at 3:49 pm
  • From De Slotplaats Bakkeveen on De Slotplaats in Bakkeveen

    Bedankt voor je mooie blog over onze Slotplaats Hanneke, en wat was het leuk jou te mogen ontvangen en ontmoeten. Met veel plezier lezen wij jouw verslag, een echt: 'ontdek waar je bent, proef waar je eet' beleving. Precies zoals wij het bedoelen. Van harte welkom in Bakkeveen (Friesland) bij restaurant De Slotplaats.

    Go to comment
    2024/06/08 at 3:38 pm
  • From Hanneke de Jonge on Omrekenen van cups en spoons naar grammen

    Hoi Syl, goede vraag. Ik ga ermee aan de slag.
    Groetjes, Hanneke

    Go to comment
    2024/06/05 at 3:00 pm
  • From Syl on Omrekenen van cups en spoons naar grammen

    Hoi,

    Heb je toevallig ook een omreken tabel van gedroogde bonen en linzen?
    Ik kom in recepten heel vaak 1 cup gedroogde linzen tegen of 2 cups gedroogde zwarte bonen

    Hier worstel ik ook mee. 2/3 cup gedroogde kikkererwten. Hoeveel gram is dat?

    Go to comment
    2024/06/05 at 12:33 pm
  • From Hanneke de Jonge on De Slotplaats in Bakkeveen

    Dankjewel Ingrid, we hebben ook heel erg genoten. Het was de rit waard!
    Groetjes, Hanneke

    Go to comment
    2024/05/20 at 2:04 pm
  • From Ingrid on De Slotplaats in Bakkeveen

    Gerechten waarbij je alle superlatieven voor heerlijk eten kan gebruiken. Goed beschreven en t water loopt je in de mond bij het lezen!

    Go to comment
    2024/05/20 at 1:59 pm
  • From Hanneke de Jonge on De Aziatische keuken

    Hoi Kimberley, leuk om te horen. Dankjewel!
    Groetjes, Hanneke

    Go to comment
    2024/04/25 at 12:07 pm
  • From hoi hoi on De Aziatische keuken

    zo erg lekker. ik heb het zelf het gemaakt

    Go to comment
    2024/04/25 at 12:05 pm
  • From Hanneke de Jonge on Een half jaar na de gastric sleeve operatie

    Hoi Beppie, de eerste tijd zal dat nog moeilijk zijn. Maar daarna kan je gaan genieten van gezellig tafelen, weliswaar met kleine hapjes. Ik ga nu regelmatig uit eten, kan niet alles op maar geniet er wel van. Heel veel succes met het traject.
    Groetjes, Hanneke

    Go to comment
    2024/04/07 at 7:24 am
  • From Beppie on Een half jaar na de gastric sleeve operatie

    Hoi Hanneke, ik krijg 19 april een gastric bypass operatie en ik jouw van lekker gezellig tafelen. Is dat na de eerste moeilijke tijd nog wel mogelijk?
    Groetjes Beppie

    Go to comment
    2024/04/06 at 10:02 pm
  • From Evelien on Dinerfeestje in je tuin?

    Oja wat stom nu zie ik het pas 🙂
    Evelien

    Go to comment
    2024/03/08 at 6:43 pm
  • From Hanneke de Jonge on Dinerfeestje in je tuin?

    Hoi Evelien, er staan linkjes bij (in het paars) voor recepten.
    Groetjes, Hanneke

    Go to comment
    2024/03/04 at 8:02 am
  • From Evelien on Dinerfeestje in je tuin?

    Ik had het wel handig gevonden met linkjes erbij voor recept ideeën.

    Go to comment
    2024/03/03 at 9:27 pm
  • From Dinerfeestje in je tuin? - Culinea.nl; on Groenten en fruit op de barbecue

    […] in de tuin vinden plaats in de zomer, dus serveer ook zomerse gerechten. Zet bijvoorbeeld de barbecue aan om groente, zoals paprika, courgette, champignons en ui, te grillen of om vlees op te leggen. […]

    Go to comment
    2024/02/22 at 10:15 am
  • From Hanneke de Jonge on Michiel Wigman | Dutch Whisky Connection deel 1

    Dankjewel

    Go to comment
    2024/01/26 at 8:39 am
  • From HICHLANDER on Michiel Wigman | Dutch Whisky Connection deel 1

    HEEL LEUK VERHAAL EN NUTIGE INFORMATIE (TOT IN ALKMAAR DE GROTE KERK ) 2024

    Go to comment
    2024/01/25 at 7:19 pm
  • From Hanneke de Jonge on Verschillende soorten biefstuk

    Hoi Merel,

    Ja je kunt ook van rosbief een beef Wellington maken. Ik zou deze dan niet te ver doorbakken. Je kunt het beste een kernthermometer gebruiken om zeker te zijn dat het vlees goed gegaard is. Haal de beef Wellington dan uit de oven bij 50-52 graden en laat het dan rusten (dan gaart hij nog iets verder).
    Hieronder de kerntemperaturen voor rosbief:
    Bijna rauw: 40-45 graden
    Rood: 45-55 graden
    Rosé; 55- 60 graden
    Succes ermee, Hanneke

    Go to comment
    2023/12/15 at 9:59 am
  • From Merel on Verschillende soorten biefstuk

    Goedemorgen Hanneke,
    Ik mis het stukje rosbief in uw lijst en vraag mij eigen af of ik dit ook voor een Beef Wellington kan gebruiken. Kleine beurs, normaal gebruik ik er Ossenhaas voor.

    met vriendelijke groet Merel

    Go to comment
    2023/12/15 at 9:25 am
  • From Vier verschillende Kerstmenu’s - Culinea.nl; on De tafel dekken voor een etentje thuis

    […] Lees ook mijn blogs: Stressvrije feestdagen en De tafel dekken voor een etentje thuis. […]

    Go to comment
    2023/12/12 at 10:20 am
  • From Creatieve bijgerechten met aardappelen: een perfecte aanvulling op elke maaltijd - Culinea.nl; on Aardappelsoorten

    […] zijn een populaire keuze als bijgerecht bij burgers en sandwiches. Snijd de aardappelen in wigvormige stukken en meng ze met olijfolie, zout, peper en je favoriete kruiden zoals […]

    Go to comment
    2023/12/04 at 4:48 pm
  • From Vier verschillende Kerstmenu’s - Culinea.nl; on Stressvrije feestdagen

    […] ook mijn blogs: Stressvrije feestdagen en De tafel dekken voor een etentje […]

    Go to comment
    2023/11/22 at 9:34 am
  • From Hanneke de Jonge on Stressvrije feestdagen

    Dankjewel Peep, altijd fijn om te horen. Weet je al wat je met de feestdagen gaat eten?
    Met vriendelijke groeten, Hanneke

    Go to comment
    2023/11/17 at 9:35 am
  • From Wijers - Veeninga P. on Stressvrije feestdagen

    Wat heb je weer prachtige tips om de kerst voor te bereiden. Begin met de ansichtkaarten top. Mijn gezelschap is niet meer dan
    vier personen, jou tip om naar slager te gaan klinkt goed mijn oren. Zal je recepten volgen. Succes !!!

    Go to comment
    2023/11/16 at 7:13 pm
  • From Hanneke de Jonge on Etenswaren die je niet in de koelkast kunt bewaren

    Dankjewel Maurits, fijn om te horen.
    Groeten, Hanneke

    Go to comment
    2023/11/10 at 8:01 am
  • From Maurits on Etenswaren die je niet in de koelkast kunt bewaren

    Dankje, nuttig artikel

    Go to comment
    2023/11/09 at 11:26 pm
  • From Hanneke de Jonge on Omrekenen van cups en spoons naar grammen

    Hallo Raymond, dat is een hele goede van jou. Ik ga er gelijk mee aan de slag.
    Groetjes, Hanneke

    Go to comment
    2023/10/29 at 10:15 am
  • From Raymond Post on Omrekenen van cups en spoons naar grammen

    Heb je toevallig ook een omreken tabel van gedroogde bonen en linzen?
    Ik kom in recepten heel vaak 1 cup gedroogde linzen tegen of 2 cups gedroogde zwarte bonen

    Go to comment
    2023/10/29 at 6:46 am
  • From Hanneke de Jonge on Grand CafĂ© JAN! in Wergea

    Goedemorgen Lieke,
    Wil je hiervoor svp contact opnemen met het restaurant zelf?
    info@grandcafejan.nl tel. 058 785 2903

    Groetjes, Hanneke

    Go to comment
    2023/10/25 at 8:07 am
  • From Lieke Bos on Grand CafĂ© JAN! in Wergea

    Goedenavond, kan ik reserveren voor 4 personen zaterdag 11 november?
    Om 19.00

    Go to comment
    2023/10/24 at 5:27 pm
  • From Hanneke de Jonge on Keto Dieet: wat mag je wel en niet eten?

    Beste Ruud, sojamelk is ook een acceptabele keuze voor het keto-dieet, omdat het alleen dat heeft: 2 gram van netto koolhydraten (per kopje). Wel een iets minder populaire versie vanwege het lagere vetgehalte.
    Groetjes, Hanneke

    Go to comment
    2023/09/25 at 7:33 am
  • From Ruud. on Keto Dieet: wat mag je wel en niet eten?

    Past een soja-drink (Alpro) in een Keto dieet?

    Go to comment
    2023/09/25 at 6:23 am
  • From Hanneke de Jonge on Verschillende soorten biefstuk

    Goedemorgen, Als het goed is zit er geen grote zeen of vlies in de tournedos. Het kan zijn dat de ossenhaas niet goed schoongemaakt is en dat er aan de buitenkant nog een vliesje is blijven zitten, maar dit lijkt mij onwaarschijnlijk. Als het vlees supermals was, zal het een tournedos geweest zijn. Zo niet, dan is het waarschijnlijk een ander soort steak geweest. Hoop dat je hier iets mee kan.
    Groeten, Hanneke

    Go to comment
    2023/08/24 at 7:59 am
  • From B.c. Eefting on Verschillende soorten biefstuk

    Beste Hanneke,

    Op restaurant had ik een tournedos besteld. Echter zat er een grote zeen en vlies. Ik vroeg dit nog na maar het zou echt een tournedos zijn. Smaak was goed maar mijn inziens was het eerder longhaas. Wat denkt u? Alvast bedankt.

    Go to comment
    2023/08/24 at 7:25 am
  • From Hanneke de Jonge on Hoe kan je eten minder pittig maken

    Hallo Marat, goed om te horen dat je wat aan deze tips hebt gehad. Dankjewel voor het delen.
    Groetjes, Hanneke

    Go to comment
    2023/08/17 at 7:02 am
  • From Marat Azaryan on Hoe kan je eten minder pittig maken

    Bedankt!
    Heel goed gelukt,.. het eten was te pittig (curry saus) en met wat balsamico, en honing.. plus wat tahin (ipv pondakaas) weer af kunnen koelen 🙂
    Groet en succes,
    Marat uit Rotterdam

    Go to comment
    2023/08/16 at 9:55 pm
  • From Hanneke de Jonge on Waarom een composiet aanrechtblad

    Hoi Betsy, wat jammer dat je er geen goede ervaringen mee hebt. Ben je met deze klachten wel bij de leverancier geweest?
    Groeten, Hanneke

    Go to comment
    2023/08/13 at 7:21 am
  • From Betsy on Waarom een composiet aanrechtblad

    Composiet is in mijn ervaring alles behalve makkelijk en bestendig. Zal er nooit meer voor kiezen. Wordt echt lelijk en geen mens weet hoe het echt schoongemaakt moet worden. Moe vN alle tegenstrijdige bericht berust ik in n werkblad dat er echt niet mooier op wordt en neem snel een natuursteen blad. Betaal met liefde verl meer, composiet is wat mij betreft goedkoop: duurkoop

    Go to comment
    2023/08/13 at 5:29 am
  • From Hanneke de Jonge on Hemelse bonbons van Justin

    Hallo Henk, ik zal het aan de bonbon maker doorgeven! Ze zijn inderdaad stuk voor stuk heerlijk.
    Groeten, Hanneke

    Go to comment
    2023/08/02 at 6:53 am
  • From Hanneke de Jonge on Hemelse bonbons van Justin

    Hoi Jeanette, dankjewel. En die bonbons zijn inderdaad hemels. En wat een prachtige foto's heb jij ervan gemaakt, zulke mooie kan ik er niet van maken, daarom heb ik ze graag van jou gebruikt. Fijn om te horen en leuk om een keertje af te spreken inderdaad.
    Groetjes, Hanneke

    Go to comment
    2023/08/02 at 6:52 am