Zelf deeg maken is niet moeilijk, maar wel heel lekker en raden we ook zeker aan. Bij deze een recept speciaal gemaakt voor pizza’s op de Kamado. Dit recept is voor circa 6 pizza’s (kleintjes) / personen. We gaan vandaag pizza maken op Yakiniku Kamado Grill. Ingrediënten: – 1 kilo (‘00’ Italiaanse) bloem […]
Wij hebben pas in een “All You Can Eat” restaurant gegeten en dat is ons goed bevallen. Dit concept wordt steeds populairder en dat is niet voor niets. Vooral de sushi restaurants waren in het begin erg in trek, maar nu volgen vele andere restaurants met dit concept. Zo kan ook je genieten van de […]
Ben jij ook zo gek op spicy gerechten? Nou ik wel hoor, maar heel soms gaat het mis. Dan heb ik teveel scherpe pepers gebruikt of waren ze pittiger dan ik dacht. Of ik was te enthousiast met de sambal of die heerlijke Sriracha saus. Maar als het nou toch echt te spicy geworden is, […]
Allereerst is de vraag: hout of kunststof? Ik heb diverse snijplanken c.q. serveerplanken. Maar de plank die ik het meest gebruik voor het snijden is een dikke kunststof snijplank. Ik gebruik hem dagelijks voor het snijden van allerlei ingrediënten. Deze kunststof plank is natuurlijk een persoonlijke voorkeur. Zowel houten of kunststof snijplanken hebben ze voor- […]
Ik kreeg toch zo’n leuke uitnodiging. Of ik wil meedoen aan een challenge om een heerlijk nieuw gerecht te verzinnen met 80% groente, paddenstoelen, fruit, zaden en/of noten uit Flevoland op het bord. Eet als een pionier! en Op naar 80% groen op je bord! zijn de slogans van de Provincie Flevoland. Zij roepen de […]
Hoe het dier geleefd en gevoed is, bepaalt de smaak van het vlees. Als de koeien in de weilanden gras, klaver en wilde kruiden gegeten hebben, kan je dit proeven. Eén van de belangrijkste aspecten van de smaak van het vlees is de voeding van het dier. Maar de meningen zijn zeer verdeeld, is graangevoerd […]
Ik mocht van Laura de Grave persoonlijk dit boek ontvangen. Dit naar aanleiding van haar bezoek aan ons toen wij met haar onze prachtige provincie Flevoland gingen bezoeken. Wij hebben mooie boerenbedrijven bezocht waar gepassioneerde boeren hun verhaal deden. Laura is namelijk op zoektocht naar Hollandse producten en chefs die deze producten gebruiken door heel […]
Op een dinsdagavond rijden wij naar Nijkerkerveen om te gaan eten bij Restaurant Zomertuin De Wereldkeuken. Ik had geen idee dat er in Nijkerkerveen een restaurant zou zijn. Ter plekke gearriveerd, herken ik gelijk het gigantische pand van de oude fameuze discotheek Starlight, dit is nu omgetoverd tot een restaurant. Vanavond gaan wij drie uur […]
Zodra de eerste zonnestralen zich laten zien, begint het bij menigeen te kriebelen. De BBQ komt te voorschijn, de roosters worden schoongeborsteld en de leren schorten en handschoenen worden uit de kast getrokken. We gaan weer barbecueën! Barbecueën is erg populair in ons kikkerlandje en ook als het regent of koud is buiten, stoken […]
Op een doordeweekse dag rijden we naar Zeist om onbeperkt van typische Spaanse tapas te gaan genieten. Restaurant Tapa Tapa in Zeist biedt nu via Social Deal een All you can eat tapas menu inclusief drankjes van € 39,50 voor slechts € 26,00. Dit is een korting van 34%. Het restaurant Tapa Tapa is […]
Recente reacties