Ik had mij op de markt bij mijn groenteboer een heel kistje oesterzwammen laten aansmeren. Maar ja wat ga je ermee doen? Nu zijn paddenstoelen heerlijk bij een biefstukje en ik had al een bavette gekocht. Ik heb er een Oosterse twist aan gegeven, door de bavette te marineren in sambal en sojasaus en de oesterzwammen te frituren. Deze bavette met oesterzwammen tempura is een hele toffe combi geworden.

 

Deze oesterzwammen tempura is ook heerlijk om zo te eten bij bijvoorbeeld een borrel. Doe er dan een schaaltje zoete chilisaus apart bij.
Ik heb een speciaal Japans instant tempurabeslag (bloem) hiervoor gebruikt en dit aangemaakt met koud bier. Maar je kunt ook (zelfrijzend) bloem en koud koolzuurhoudend water hiervoor in de plaats gebruiken. Het voordeel van het Japanse tempura bloem is dat dit een licht en krokant resultaat geeft.

 

Zoete chilisaus

 

Zoete chilisaus kan je heel goed zelf maken, wist je dat? Als je daar zin en tijd voor hebt, dan vind je hier het recept. Probeer het eens!