Nou ja …. mijn ogen waren weer groter dan mijn maagje. Ik had zo’n zin in een salade en trok alles uit de koelkast wat me lekker leek. Eiwitten in de vorm van geitenkaas, dat is namelijk het belangrijkste voor mij na mijn operatie. Bietjes, sla en bramen lagen ook nog in de koelkast te lonken. En ik had nog rode uien op rodewijnazijn staan in een jampotje. Dus een heerlijke salade met rode biet, bramen en geitenkaas gemaakt. Wat had ik daar zin in, maar ja na twee geitenkaasbolletjes en twee hapjes biet zat ik al weer vol. Hubbie had al twee krentenbollen op, maar zat al te loeren naar mijn salade. Hij vond alles lekker (behalve de slablaadjes, die liet hij liggen). Ik heb nog een slablaadje geprobeerd, maar dat viel helaas niet lekker. Deze salade is lekker als lunch, maaltijdsalade of als voorgerecht.

 

Snijd een rode ui in ringen en marineer dat in de rodewijnazijn. Je houdt nog genoeg over, maar zet dat in de koelkast voor een eventuele volgende salade. Deze uiringen zijn zelfs lekker op een broodje hamburger.

 

Dukkah

 

Ik heb zelf de Dukkah mix gemaakt. Hoe je dat kan doen, lees je hier.