Manlief had voor Golf4Life en het KWF in een dag op zes(!) golfbanen door heel Nederland gespeeld. Op elke baan werden ze met open armen ontvangen en overal kregen ze wel een attentie. Zo ook op Golfparc Sandur in Emmen. Hier kreeg hij een hele grote krentenwegge. Toen hij daar mee thuiskwam had ik zoiets van dat eten wij nooit op met z’n tweeën. Vooral niet omdat ik (nog) geen brood kan eten. De vriezer zat ook al helemaal vol, ik kon daar ook helaas niets in kwijt. Nadat hij heel veel sneetjes krentenwegge gegeten had, kwam hij ook tot de ontdekking dat dit iets teveel van het goede was. Maar omdat ik niets weggooien kan/wil en we eters kregen, bedacht ik deze broodpudding van krentenwegge met frambozen. Hebben we toch mooi de hele krentenwegge goed gebruikt.
Broodpudding aten wij als kinderen vaak. Omdat er in het restaurant van mijn ouders nog wel eens brood overbleef, werd dit verwerkt tot wentelteefjes of broodpudding. Wij waren er gek op en hadden geen idee dat dit eigenlijk restverwerking was. Bread and butter pudding heet het zo mooi in Engeland, klinkt veel chiquer dan broodpudding. Maar het is hetzelfde en het blijft lekker (voor jong en oud).
Ik heb een ovale ovenschaal van 26 centimeter lang gebruikt voor dit gerecht.
Je kunt de korstjes van het brood eraf snijden, maar dat hoeft natuurlijk niet.
Nog meer broodpudding?
Probeer ook eens deze Broodpudding met kersen en chocola, gemaakt van overgebleven stokbrood.