Deze zalm hebben wij eens gegeten in Restaurant Pier16. Dit was zo lekker, dat moest ik natuurlijk proberen na te maken in mijn eigen keuken. Dus een mooie supervers stuk zalmfilet gekocht en deze in dunne plakken gesneden. Crème brûlée brander (koksbrander) erop gezet en geproefd. Ja dit komt aardig in de buurt van hetgeen wij gegeten hadden in dit restaurant. Ik heb de zalm maar aan een kant geschroeid*, zodat hij nog iets roze van binnen is. Houd je daar niet van, dan kan je de zalmplakken aan beide kanten branden, zodat de zalm helemaal gaar wordt. Probeer dit recept voor gebrande zalmfilet met asperges en je zult er geen spijt van krijgen. Serveer het als voorgerecht of als lunch.
Voor dit gerecht heb je dus wel een crème brûlée brander of koksbrander nodig.

 

Liever een zalmforelfilet?

 

Probeer ook eens deze makkelijk te maken Zalmforelfilet en papillotte met venkel en zeekraal eens.