Lekker kruidig en pittig gerecht, waarbij de geurige basmatirijst het goed doet. Basmatirijst is een witte langkorrelige en droogkokende rijst. Het is een zeer aromatische rijst met veel smaak. Zeer geschikt om bij kruidige gerechten, zoals deze Surinaamse kippendijen, te serveren. Ik had nog zelfgemaakt Atjar in de koelkast staan en dit leek mij wel een lekkere combinatie bij dit gerecht. Wil je Atjar ook zelf maken, dan vind je hier het recept. Natuurlijk kan je bij deze Surinaamse kippendijen met Basmatirijst ook lekkere frisse komkommer of gewokte kouseband serveren.
David
juni 5, 2019 @ 5:09 pm
Kan je er ook masala kruiden indoen?
Hanneke de Jonge
juni 6, 2019 @ 7:14 am
Ja hoor David, je kunt ook masala kruiden gebruiken hiervoor. Met culinaire groet, Hanneke
wilma
april 20, 2022 @ 3:23 pm
Zalig ,ik heb 30 minuten gestudeerd,vocht afgegoten en daarna 30 minuten in de oven.
Heerlijk beetje krokant.
Voor herhaling vatbaar
Hanneke de Jonge
april 21, 2022 @ 8:02 am
Leuk om te horen Wilma, dankjewel.
Toos Lemmen
juli 1, 2023 @ 11:40 am
Heerlijk pikant recept, zeker de moeite waard om nog eens te maken!
Toos
Hanneke de Jonge
juli 2, 2023 @ 9:40 am
Dankjewel Toos, leuk om te horen.
Groetjes, Hanneke