Ik ben niet zo’n taartenbakster, maar af en toe waag ik mij eraan. Meestal maak ik een cheesecake die niet in de oven hoeft. Deze luchtige cheesecake met rood fruit wordt wel in de oven gebakken, maar het is een heel makkelijk recept en je hebt maar een paar ingrediënten nodig. Gebruik fruit wat in het seizoen is zoals frambozen, aardbeien, blauwe bessen en/of bramen.
Toen ik hem een keer voor de familie had gemaakt, kon onze kleindochter niet van de taart afblijven toen deze op tafel kwam, ze pikte stiekem al wat fruit van de taart (foto 3).
De bovenkant van de cheesecake zal een beetje bruin worden, maar dat is niet erg want je draait de cheesecake toch om.
Ik heb een ronde springvorm van 24 cm gebruikt voor deze cheesecake.
Probeer ook eens deze Aardbeien cheesecake. Die hoef je niet te bakken!
Bibi
mei 9, 2020 @ 9:11 pm
Er ontbreekt een bodem in het recept
Hanneke de Jonge
mei 10, 2020 @ 7:15 am
Hoi Bibi, deze luchtig gebakken cheesecake heeft geen bodem. Het donkere wat je onder de cheesecake ziet, was de bovenkant van de cheesecake. Ik heb hem omgedraaid geserveerd met de lichte kant naar boven.