Zelfgemaakte Filet Américain

Manlief is gek op Filet Américain. Ik had pas al zelf steak tartare gemaakt en dacht waarom ook niet Filet Américain maken. Ben te rade gegaan bij mijn slager en wat blijkt ….. het is helemaal niet moeilijk om het thuis te bereiden. Voorwaarde is wel dat je goed vlees gebruikt, vraag om je slager om gehakte biefstuk of mager tartaar. Ik moet zeggen dat deze zelfgemaakte Filet Américain toch wel heel erg lekker geworden is.
Deze filet is heerlijk op een (stok)broodje maar ook lekker op een toastje bij de borrel.

Het voordeel van zelf maken is dat je jouw eigen smaak eraan kunt geven. Je kunt er eventueel nog een gesnipperd uitje of kappertjes aan toe voegen voor extra smaak. Wil je het pittiger, dan voeg je nog wat extra paprikapoeder en/of tabasco toe. De paprikapoeder geeft de mooie rode kleur aan de Filet Américain.
Verwerk het vlees wel rechtstreeks uit de koelkast en doe het daarna ook weer gelijk in de koelkast. En werk schoon (schone handen, aanrecht, keukenmachine, etc)!
Gebruik vooral een lekkere mayonaise zoals bijvoorbeeld Hellmann’s, Heinz Seriously good, Jean Bâton of Devos Lemmens.

Steak Tartare

Het recept van de Steak Tartare die ik gemaakt heb, kan je hier vinden.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

Recept Zelfgemaakte Filet Américain:

Zelfgemaakte Filet Américain. Manlief is gek op Filet Américain. Ik had pas al zelf steak tartare gemaakt en dacht waarom ook niet zelfgemaakte Filet Américain. Wow wat was dat lekker zeg.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Lunch, Tapas/Hapjes/Snacks
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 250 gr gehakte biefstuk
  • 2 el goede mayonaise
  • 2 tl Dijon mosterd
  • 2 tl gerookte paprikapoeder
  • paar druppels tabasco
  • paar druppels worcestersaus
  • zout en peper udm

Instructies
 

  • Doe de gehakte biefstuk of mager tartaar in de keukenmachine en draai het fijn met de mayonaise, mosterd, paprikapoeder, tabasco en worcestersaus.
  • Breng het nu op smaak met zeezout en peper uit de molen. Draai net zo lang tot het heel fijn wordt en een mooie binding heeft.
  • Als de filet iets te droog lijkt, maak het dan smeuïger met extra mayonaise.
  • Schep daarna in een afsluitbaar bakje en zet in de koelkast tot gebruik.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating