Deze snelle en gemakkelijke wrap met köfta en bietentzaziki wordt gevuld met heerlijke gekruide en gegrilde vleesköfta’s. Daarbij een zalige tzaziki gemaakt van rode biet en geserveerd met frisse salade op een wrap. Snel en gemakkelijk, ideaal voor doordeweekse avonden.

 

Lamsköfta’s

 

De lamsköfta wraps zitten boordevol smaakvolle kruiden, maar zijn heel snel en gemakkelijk te maken. De sappige, malse köfta’s zijn geïnspireerd op Griekse en Midden-Oosterse smaken en zijn absoluut heerlijk.
Köfta’s zijn perfect om te grillen en een geweldig, licht doordeweeks diner en worden gecombineerd met knapperige en pittige tzaziki gemaakt van rode biet.
Ze lijken een beetje op gekruide gehaktballetjes die in worstjes zijn veranderd. En ze barsten van de smaak en worden gegrild om die mooie grillsporen te krijgen.

 

Köfta’s lijken dus op gehaktballen, het bestaat uit gehakt en een paar andere ingrediënten die in een kom worden gemengd en vervolgens worden gevormd en gekookt. Naast het duidelijke vormverschil bevat het mengsel voor köfta’s een aantal unieke kruiden, zoals onder andere gemalen komijn, knoflook, koriander en munt.

 

Een köfta wordt meestal gemaakt met lams- of rundvlees of een combinatie van beide.
Ze worden in kebabstijl geserveerd en heerlijk verpakt in platbrood of een wrap met verschillende salade-ingrediënten zoals ui, sla, komkommer en tomaten. Omdat ze niet in een saus worden gekookt, is een of twee sausjes een absolute must en dingen als tzatziki, yoghurt of hummus zijn geweldige opties. Een scheutje tahini zou ook niet misstaan. Vanwege de rijkdom van het vlees is iets zuurs ook goed.

Wrap met köfta en bietentzaziki

 

Rode bietentzaziki

 

Deze tzatziki zorgt niet alleen voor de mooiste, levendige dip, maar voegt ook een heerlijke smaak en een krachtpatser aan voedingsstoffen toe aan wat je al serveert.
Het is heel gemakkelijk te maken en ziet er net zo heerlijk uit als het smaakt. Dit zelfgemaakte tzatziki-recept maakt gebruik van romige Griekse yoghurt, geraspte bieten en kruiden om een dip te creëren die slechts 10 minuten duurt om te bereiden!

 

Tips:

 

In plaats van lamsgehakt kan je ook runder- of kipgehakt gebruiken.

Bewaar eventuele overgebleven kofta’s in een luchtdichte verpakking in de koelkast gedurende maximaal 3 dagen. Ze kunnen heel gemakkelijk worden opgewarmd in de magnetron of weer in een pan.

Je kunt ook Libanees platbrood of pitabroodje gebruiken om ze in te verpakken.

Probeer ook eens deze heerlijke Smashed kofta flatbread, Gyros kofta’s met tahinsaus of Turkse broodje met visköfte.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Wrap met köfta en bietentzaziki: