Voor deze visfilet met aspergetips en dille vinaigrette heb ik heekfilet gebruikt. Natuurlijk kan je ook een anders soort visfilet gebruiken zoals kabeljauw, zeebaars of zelfs zalm. Vraag je visboer om een lekkere filet.
Het voordeel van deze dunne visfilets is dat de vis heel snel gebakken is. Bak hem het langst op de velzijde en draai hem op het laatst even om, zet het vuur uit en de vis gaart vanzelf nog verder. Zo zie je maar dat vis bakken helemaal niet moeilijk of eng is.
Ik heb groene aspergetips gegrild in een pan, maar je kunt ook gewone witte of groene asperges gebruiken. Blancheer deze even van te voren, voordat je ze bakt of grilt.
Als jij liever de asperges gaar stoomt of kookt, kan dit natuurlijk ook.
In plaats van dille kan je ook peterselie, bieslook of dragon gebruiken in de vinaigrette.
Groene aspergetips
Mocht je nog wat aspergetips overhouden, maak er dan deze heerlijke Tosti met groene aspergetips en Taleggio kaas van.