Een heerlijke vijgencocktail op basis van gin met zelfgemaakte vijgenjam. Deze zoete en geurige vijgen gin & tonic cocktail is een heerlijke cocktail die je in de herfst moet drinken. Kruip lekker bij het vuur en geniet van een perfecte gin-tonic gemaakt met vijgenjam en verse rozemarijn. Het is heel makkelijk te maken en smaakt fantastisch.
Of serveer de cocktail met de feestdagen.
Gin-tonic
Zoals jullie inmiddels wel weten ben ik dol op een goede Gin-tonic, je kunt daarom diverse recepten voor deze cocktail vinden op mijn site.
Dit makkelijke gin-tonic recept is gemaakt met vijgenjam, een zelfgemaakte lekkernij die slechts 20 minuten kost om te maken. Je gebruikt een beetje voor dit recept, en de rest van de jam bewaar je in de koelkast voor later gebruik. Het beste gedeelte? Het blijft tot een maand goed, dus je kunt het in de toekomst ook voor veel vijgen gin & tonics gebruiken.
De zoete en fruitige smaak van vijg wordt prachtig aangevuld door de verse rozemarijn.
Kies jouw favoriete gin voor dit recept.
De beste manier om deze cocktail te beschrijven is wanneer gin-tonic gin en jam ontmoet. Als je je afvraagt wat er gebeurt, gebeurt er magie. De zoetheid van de jam, gemengd met de knapperigheid van de tonic, versmelt prachtig met de balans van het citroensap.
De gin cocktail is in volle herfstsfeer met de warme maar zoete smaak van vijg gemengd met ingrediënten die je vaak in een gin-tonic vindt. In tegenstelling tot een klassieke gin-tonic is er echter een beetje schudden nodig om ervoor te zorgen dat alles volledig is opgenomen. Het resultaat is een zijdezachte cocktail.
Vijgen
Je weet dat de herfst is aangebroken als je verse vijgen in je lokale winkel ziet. Ze zijn zo veelzijdig en heerlijk. Ze zijn zo lekker in een gin-tonic, en vormen de perfecte vijgencocktail. We gebruiken ook nog verse vijgen om te decoreren en smaak toe te voegen en toppen af met een takje rozemarijn, want vijg en rozemarijn zijn twee beste vrienden en vullen elkaar echt aan in smaak.
Voor deze vijgencocktail maken we verse vijgenjam en voegen deze toe aan het recept. Het is heel eenvoudig en je kunt de jam bewaren voor later gebruik.
Omdat deze gindrank maar weinig ingrediënten nodig heeft, geldt: hoe beter de jam, hoe beter de cocktail. Als zelfgemaakte jam een optie is, is dat ten zeerste aan te raden. Als dat niet zo is, raden we ten zeerste aan om jam van hoge kwaliteit te kopen. Vermijd het gebruik van fruitboters, omdat deze de smaak en de consistentie van de cocktail kunnen veranderen. Hoe sterker de consistentie, hoe gladder de drank zal worden.
Hoewel vijgen zelf niet echt een herfstfruit zijn, wordt vijgenjam gemaakt als vijgen in het seizoen zijn, en de warme kleuren en smaken zorgen voor een herfst goedgekeurd drankje. Als vijgen niet door uw smaakpapillen worden goedgekeurd, kan elke andere smaak jam worden gebruikt. Een paar herfst smaakjam alternatieven zijn rabarber, appel, peer en cranberry. De keuze is aan u en de combinaties zijn eindeloos.
Goede kwaliteit tonic water – De slogan voor Fever Tree Tonic is “Als ¾ van je drankje de mixer is, mix dan met de beste”, dus doe dat ook. Ik zeg niet dat Fever Tree Tonic de beste is, maar je moet een goed merk nemen dat je vijgencocktail daadwerkelijk verbetert. Ik zeg altijd dat je voor een lightversie moet gaan, want je hebt die extra suiker en calorieën echt niet nodig.
Tips:
Het recept voor de vijgenjam vind je hier*.
Extra nodig: cocktailshaker en gin en tonic glas.
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.