Ik heb toch een heerlijk lunchgerecht voor jullie. Maak je klaar voor een makkelijk te maken toast met mozzarella en blauwe bessen. Deze toast die zoveel smaak heeft dat je het gevoel hebt dat je de wereld kunt veroveren. Oké, dat is overdreven, maar blauwe bessen, opgeklopte mozzarella en tijm maken deze toast zomers en dat is echt geweldig.
Blauwe bessen
Ik mocht van Fast Fruit diverse zakken met diepvries fruit ontvangen. Daar zat ook een zak blauwe bessen bij. Heerlijk om te verwerken in een zoet gerecht, maar ik wilde er iets anders mee doen. Dat is dit heerlijke lunchgerecht van toast met opgeklopte mozzarella en blauwe bessen geworden.
Blauwe bessen zijn ook een van mijn favoriete bessen om mee te experimenteren bij het koken en bakken. Ze zijn zo veelzijdig in hartige gerechten zoals mijn Pinsa met blauwe bessen, feta en ui of zoet in mijn Blauwe bessen roomkaasmuffins. Deze toast is hartig, maar ook een beetje zoet, en ik ben er verliefd op!
De ingrediënten zijn vrij eenvoudig en makkelijk te vinden. Ik gebruik balsamico-siroop om eroverheen te druppelen.
Natuurlijk kan je dit ook met verse blauwe bessen maken.
Vervangingen
Experimenteer gerust met hoeveelheden. Als je meer blauwe bessen wilt, voeg dan gewoon meer toe. Een beetje meer mozzarella? Geen probleem, ga los!
Fruit, deze toast smaakt ook heerlijk met verse vijgen of nectarines.
Brood, ik gebruik graag een grotere snee brood, bij voorkeur desembrood of meergranenbrood, maar je kunt elk brood gebruiken dat je lekker vindt. Catering Bergen op zoom nodig? Deze cateraar is de perfecte partner.
Mozzarella, gebruik goede verse mozzarella. Je kunt dit vervangen door geitenkaas, burrata, feta, cottage cheese of verse roomkaas.
Balsamico, gebruik van die dikke balsamicoazijn voor dit gerecht.
Meer hartige fruitrecepten:
Bagel met burrata en geroosterde druiven
Salade met burrata, Coburger en verse vijgen
Pizza met geitenbrie en geroosterde druiven
Venkelsalade met nectarines en feta
Feta met bloedsinaasappels en olijven uit de oven
Roodlof en sinaasappel met blauwe kaasdip
Flammkuchen met oesterzwam, blauwe kaas en druiven
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.