Ik mocht een heel mooi pakket van Santa Maria Tex Mex ontvangen met de uitdaging om een recept te verzinnen met drie producten uit de doos. Ik wilde eens iets heel anders maken dan de geijkte wraps, etc. en zo is deze lekkere pittige Tex Mex soep met zalm en garnalen ontstaan.
Maak in een handomdraai een warme en smakelijke maaltijd voor doordeweeks met deze smaakvolle variant op een Mexicaanse tortillasoep. Het zit vol met zalm en malse groenten. Het beste van alles is dat ik je leer hoe je het kunt laten smaken alsof het uren heeft gekookt, terwijl het maar 35 minuten duurt!
Tex Mex
De Tex Mex keuken is niet de originele Mexicaanse keuken. Tex staat voor Texas en Mex voor Mexico. Het is een regionale Amerikaanse keuken die ontstond doordat de Tejano (Texanen van Mexicaanse afkomst) een mix van Mexicaanse en Spaanse gerechten combineerden met Amerikaanse gerechten en ingrediënten.
Uiteindelijk heeft deze keuken zich verspreid vanuit het zuiden naar de rest van Amerika en later de rest van de wereld.
Sommige Tex-Mex ingrediënten worden ook gebruikelijk in de Mexicaanse keuken. Komijn is daar een voorbeeld van. Over het algemeen speelt kaas een veel grotere rol in Tex-Mex-voedsel dan in de reguliere Mexicaanse keuken.
Soep
De soep wordt dus gemaakt van de Santa Maria producten die ik mocht ontvangen.
Het is een troostende kom soep geworden en de groene kleur komt van de groenten en koriander die in de blender gepureerd worden met de bouillon. De soep is lekker pittig van smaak, maar je kunt de pittigheid naar eigen smaak aanpassen.
Als je niet van zalm en garnalen houdt, laat dit achterwege of gebruik plakjes steak in de soep.
Ik vind het heerlijk om de soep te garneren met verse fijngesneden lente-uien, veel koriander, rode pepers (alleen omdat ik van de kleur houd), zure room en veel limoenen. Voel je vrij om wat Nacho Chips en Chunky Wrap Salsa erbij te serveren voor de ultieme ervaring.
Tips:
De soep blijft tot 3-4 dagen goed in de koelkast in een afgesloten verpakking.
Je kunt het ook 3 maanden invriezen.
Als je niet van koriander houdt, gebruik dan 15 gram peterselie. Maar koriander geeft wel dat typisch Mexicaanse smaakje aan de soep.
Ik heb ook nog een ander recept gemaakt met producten uit de doos en dat is Huevos Rancheros met bavette geworden.
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.