Ik mocht van boer Martin Topper van Zonneheerdt suikerbieten meenemen. De uitdaging is dan natuurlijk om daar iets lekkers van te maken. Omdat de suikerbiet vrij zoet is (bestaat voor 17% uit suiker), is de keuze snel gemaakt om er iets zoets van te maken. Het zijn deze Suikerbiet muffins met verse vijgen geworden.
Omdat de suikerbiet zo zoet is, heb ik iets minder suiker in het recept gebruikt.
De smaak van de muffin is lekker zoet geworden, maar wel nog met een beetje een ‘aardse’ smaak van de suikerbiet. Ik snap dat je niet zomaar aan suikerbieten kunt komen. Natuurlijk kan je de suikerbiet ook vervangen door pompoen, zoete aardappel of rode biet.
Ik heb deze kartonnen muffinvormpjes gebruikt. Hier gaat meer beslag in en duurt het bakken langer (ongeveer 35 minuten). Als je ‘gewone’ papieren muffinvormpjes gebruikt, kan je 12 stuks maken uit deze hoeveelheid en is de baktijd ongeveer 25 minuten.
Probeer ook eens deze Wortelmuffins met een vleugje ras-el-hanout