Deze rijke spaghetti met pompoen en chorizo is in een mum van tijd klaar, zodat je kunt genieten van quality time met degenen die ertoe doen. Met de pittige toevoeging van chorizo tilt deze heerlijke maaltijd een niveau hoger: proef het! Pompoen en chorizo zijn gemaakt om met elkaar te combineren. De aardse zoetheid van de pompoen gaat perfect samen met de rokerige paprikasmaak van de chorizo.
De saus is zo simpel: stukjes chorizo, pompoenpuree, een scheutje room, een snufje kaneel en wat pastawater om het te verdunnen. Vervolgens wordt deze romige saus gemengd met al dente spaghetti. Maak het af met wat pecannoten en salieblaadjes en het eten is klaar!
Pompoenpuree*
Het pompoenseizoen is aangebroken! Deze pasta is het toonbeeld van de herfst en ik kan er geen genoeg van krijgen. Heerlijke spaghetti omhuld met een romige hartige pompoensaus met pittige stukjes chorizo. Het beste gedeelte? Het is in binnen 30 minuten klaar! Het is de perfecte doordeweekse maaltijd met een gastronomisch tintje.
Je denkt misschien dat het gebruik van gepureerde pompoen om pasta te bereiden een beetje vreemd is, maar hoor me. Eerst rooster je de pompoen, waardoor deze een mooie zoete, aardse smaak krijgt. Vervolgens pureer je hem zoals je zou doen als je pompoensoep zou maken. Hier komt de smaak naar voren. Op het eerste gezicht lijkt het een beetje op babyvoeding, maar het is zo boordevol smaak dat het verre van dat is. Je kunt een beetje bouillon of meer room toevoegen om het los te maken en het als soep eten, maar door pasta met rokerige chorizo gemengd is het echt lekker.
Pasta
Natuurlijk kun je hier alle soorten pasta gebruiken, maar ik hou van spaghetti. Maar gebruik wat je bij de hand hebt.
Hier vind je nog meer lekkere en snel te maken pastagerechten.
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.