Dit zijn de lekkerste gevulde slawraps met krokante ribfingers

Deze slawraps met krokante ribfingers zijn heerlijk pittig, kruidig en geurig en zorgen ervoor dat je er meer van wilt!
Ribfingers zijn een van mijn favoriete gerechten aller tijden en dit is een heerlijke manier om ze te eten. Ze bieden de perfecte balans tussen het willen eten van iets dat je vult, maar toch licht lijkt en vol van smaak is! Ze zijn een geweldig voorgerecht of hoofdmaaltijd. En het voordeel is dat ik de ribfingers in de airfryer gebakken heb, waardoor ze binnen 20 minuten lekker knapperig en gaar waren.

Ribfingers

Wat zijn nou weer ribfingers hoor ik je denken. Ribfingers zijn de stukken vlees dat tussen de buikribben oftewel spareribs van het varken in zitten. Deze worden bij de rassen met een behoorlijke vetmarmering, zoals de Iberico, uitgesneden voor ribfingers. De hapklare ribfingers kunnen langzaam bereid, maar ook heel goed kort gegrild worden.

Het is een relatief nieuw vleesproduct en is de laatste jaren steeds populairder geworden. Het bevat een combinatie van mals vlees, vet en kraakbeen, waardoor het smaakvol en sappig is.

Er zijn verschillende manieren om ribfingers te bereiden op de BBQ. Zoals bijvoorbeeld als een snack bij de borrel of voor tussen een (stoom)broodje.
Kruid het vlees eerst met je favoriete rub.
Het bereiden van Iberico ribfingers is heel makkelijk en kan bijna niet misgaan. Het vlees is vrij stevig, maar wordt lekker zacht bij een langzame bereiding op laag vuur. Gaar ze in 1,5 tot 2 uur indirect op de BBQ op ongeveer 150°C. Smeer ze vervolgens in met je favoriete BBQ-saus en grill ze af boven het directe vuur.

Aangezien ribfingers relatief dunne stukjes vlees zijn, is het belangrijk om de kerntemperatuur goed in de gaten te houden. De ideale temperatuur ligt voor ribfingers ligt tussen de 60 en 65°C, maar voor Iberico kan je 58°C aanhouden. Bij deze temperatuur is het vlees nog mooi sappig en lekker mals vanbinnen, terwijl het aan de buitenkant mooi bruin en knapperig is.

Maar ik ben erachter gekomen dat je ze ook in de airfryer kunt bakken. Dat was een kwestie van gewoon proberen. Kruid ze eerst en leg ze dan op een rooster in de airfryer. Bak het vlees op 190°C in ongeveer 17-20 minuten goudbruin en krokant.
Het voordeel hiervan is ook nog eens dat je heel veel vet kwijtraakt uit het vlees.

Slawraps met krokante ribfingers

Slawraps met krokante ribfingers

 

Tips:

Ribfingers kan je online bestellen. Mocht je ze niet willen bestellen, gebruik dan dunne speklapjes ervoor in de plaats. Snijd deze in de lengte en breedte doormidden en bak ze net zoals de ribfingers in de airfryer.

Als rauwkost* heb ik fijngesneden witte kool, wortel en ingelegde rode uienringen gebruikt.

De zoete chilisaus** heb ik zelf gemaakt. Wil jij die ook maken, dan vind je hier het recept.

De cashewnoten kan je door pinda’s of sesamzaadjes vervangen.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Slawraps met krokante ribfingers: